Τηλεφώνησε σε συνταξιούχο του ΝΑΤ από τον Βόλο, ημέρα μάλιστα που έκανε διακοπές στη Σκιάθο, του συστήθηκε ως υπάλληλος του ασφαλιστικού Ταμείου και του είπε ότι θα λάμβανε επιταγή 20.000 ευρώ, που αφορούσαν αναδρομικά που δικαιούνταν, λόγω δικαίωσης του κλάδου στα δικαστήρια.

Ο 68χρονος συνταξιούχος χάρηκε, αλλά η χαρά του κράτησε λίγο, καθώς η άγνωστη φερόμενη ως υπάλληλος του ΝΑΤ, τον ενημέρωσε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ότι έπρεπε να προκαταβάλει το ποσό των 5.500 ευρώ ως φόρο για τα χρήματα που θα ελάμβανε και 1.500 ευρώ για άλλα έξοδα… Ο συνταξιούχος μέσα στην τρελή χαρά πείσθηκε, ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό της καλούσας, η τελευταία, 65 χρόνων όπως ταυτοποιήθηκε αργότερα από την Αστυνομία, του τον έδωσε και ο 68χρονος κατέθεσε το ποσό των 7.000 ευρώ συνολικά, με την ελπίδα να εισπράξει 20.000! Φυσικά επιταγή δεν παρέλαβε ακόμη και τα 7.000 ευρώ ψάχνει να τα βρει μέσω της δικαστικής οδού, καθώς προχθές συζητήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η μήνυσή του για απάτη από κοινού, κατά της 65χρονης και τυχόν συνεργών της.

Πρόκειται για 65χρονη από το Κερατσίνι Αττικής, που απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία και στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με το δικαστήριο να διατάσσει εκτέλεση της ποινής όταν συλληφθεί, χωρίς αναστολή, αλλά η τυχόν έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η απάτη έγινε στις 12 Αυγούστου του 2020 και μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στην ακροαματική διαδικασία, η απατεώνισσα φέρεται να χρησιμοποίησε το όνομα υπαρκτού προσώπου που εργάζεται ως υπάλληλος στην τράπεζα, μέσω της οποίας έγινε η κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό της λογαριασμό, προκειμένου να γίνει πιστευτή από τον συνταξιούχο. Η δίωξη που ασκήθηκε στην 65χρονη, είναι για απάτη από κοινού, γιατί προφανώς υπάρχουν και άλλοι συνεργοί της, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.