Την ώρα που διατείνεται η κυβέρνηση για την άνοδο της ψηφιακής διακυβέρνησης και των ηλεκτρονικών πλατφορμών ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει για τον κορωνοϊό, οι πράξεις δείχνουν πως σαν το χαρτί…δεν έχει!
Η επίσημη πλατφόρμα ενημέρωσης covid19.gov.gr η οποία δείχνει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 και τα μέτρα που ισχύουν ανά Περιφερειακή Ενότητα, ακόμη και αυτή τη στιγμή δεν έχει ενημερωθεί και πατώντας πάνω στη Μαγνησία που βρίσκεται από σήμερα στις 6 το πρωί στο «κόκκινο» ενημερώνει τους πολίτες πως το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα.
Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή, καθώς υπήρξε σήμερα το πρωί υπουργική απόφαση που αναφέρει πως το λιανεμπόριο στη Μαγνησία, η οποία είναι στις κόκκινες περιοχές θα λειτουργεί ως τις 20.30.


Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση αναφέρει:
Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.

Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο και για τα δύο νέα επιδημιολογικά επίπεδα, αυξημένου και πολύ αυξημένου
κινδύνου, ως εξής:

Περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες)
 Για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click inside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία) ή click away (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις κόκκινες περιοχές, από τις 07.00 έως τις 20.30, χωρίς εξαιρέσεις.
 Το ίδιο ωράριο (07.00 έως 20.30) ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.
Περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθυκόκκινες)
 Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων.
 Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων, το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07.00 έως τις 18.30. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου από Δευτέρα έως Παρασκευή, το ωράριο ορίζεται από τις 07.00 έως τις 20.30.
Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης ξεκινάει από σήμερα, με την εξαίρεση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την οποία η ισχύς της αρχίζει από το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

magnesianews.gr