Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η Ναυτική Εβδομάδα επέστρεψε στον Βόλο με νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα και τιμώμενη περιοχή το Καστελόριζο.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το βράδυ της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και δεκάδες πυρσούς να ανάβουν στην παραλία του Βόλου.

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, γι΄ αυτό και οι διοργανωτές επέλεξαν ως τιμώμενη περιοχή το Καστελόριζο ή Μεγίστη, όπως είναι το επίσημο όνομα του νησιού.
Από το ακριτικό Καστελόριζο έχουν έλθει και φιλοξενούνται στον Βόλο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και φορέων του νησιού.

Επίσης, κατά την επίσημη έναρξη της «Επετειακής Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2022», τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο αθλητής Θεόδωρος Βλάχος, στον οποίο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε τη διάκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, για τη συνολική προσφορά του στην Εθνική Ελλάδος, τον Ολυμπιακό και το άθλημα του πόλο, καθώς και για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των νέων.

Η Ναυτική Εβδομάδα διοργανώνεται και φέτος από τη Μαγνήτων Κιβωτό με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και άλλων φορέων της περιοχής.

 

gegonota.news