Σε  ένα από τα ετήσια event του bike friendly  της NatTour για ενδυνάμωση της συνεργατικότητας και της δικτύωσης μεταξύ των μελών του bike friendly δικτύου (δήμοι-προορισμοί, ξενοδοχεία, ποδηλατικές εταιρείες, ποδηλατικές εταιρείες με άδεια τουριστικού γραφείου, τουριστικά γραφεία) μίλησε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

του Νίκου Τζούμα

Οι διαδικτυακές πλέον συναντήσεις είναι τακτικές αφού είναι ένα πεδίο ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των μελών, ανταλλαγής εμπειριών και καινοτομιών, ιδεών και γνώσεων, για την γενικότερη προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Το δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών” στην Ελλάδα αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων Δήμων, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την αφοσίωση τους στην εξυπηρέτηση του τουρίστα-ποδηλάτη.

Οι Δήμοι-μέλη του δικτύου πληρούν έναν ελάχιστο αριθμό κριτηρίων και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να κάνουν τη διαμονή του ποδηλάτη-τουρίστα όσο το δυνατόν πιο άνετη. Ταυτόχρονα δημιουργούν «ποδηλατική ταυτότητα» στον προορισμό, και διευκολύνουν τον τουρίστα όσο και τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο είτε στη διάρκεια των διακοπών τους είτε στην καθημερινότητά τους.

Aυτή την στιγμή από πλευράς Δήμων εκτός της Σκιάθου έχουν πιστοποιηθεί ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Δήμος Λέρου, ο Δήμος Έδεσσας & ο Δήμος Αριστοτέλη.

Στον Δήμο Σκιάθου υπάρχουν επίσης δύο πιστοποιημένα ξενοδοχεία Bike Friendly :