ΑΣΕΠ: Εντός του Δεκεμβρίου θα εκδοθεί η μεγάλη προκήρυξη με τις 1.477 μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ (δήμους και Περιφέρειες). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η προκήρυξη θα βγει μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου και πιθανότερα το 3ο δεκαήμερο.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΑΣΕΠ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και μέχρι την Άνοιξη θα έχουν εκδοθεί και οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων. Από αυτούς θα μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις τόσο οι δήμοι, όσο και οι Περιφέρειες όπως  εξάλλου έχει ήδη εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη ήταν αρχικά σχεδιασμένο να εκδοθεί εντός του Νοεμβρίου ωστόσο υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις με τα αιτήματα των ΟΤΑ και έτσι υπήρξε αυτή η μικρή ημερολογιακή μετάθεση.

Οι θέσεις της προκήρυξης στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΠΕ και ΤΕ, όμως υπάρχουν και κάποιες, λίγες, ΔΕ και ΥΕ.

Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι περισσότερες αφορούν μηχανικούς, διοικητικού-οικονομικού, οικονομολόγους, λογιστές, πληροφορικής, αλλά και υγειονομικούς όπως ιατρούς εργασίας, επισκέπτες; υγείας, επόπτες υγείας, νοσηλευτές και κτηνιάτρους.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις ανά ΟΤΑ και ειδικότητα

Πηγή: aftodioikisi.gr