ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Όλη η Ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το αποτρόπαιο έγκλημα της 20χρονης στα Γλυκά Νερά και στην ουσία για την καταστροφή μιας αξιοζήλευτης οικογένειας.

Το θέμα όμως δεν είναι να ανησυχούμε εκ των υστέρων για εγκλήματα που έχουν χαρακτηριστικά ‘’εισαγόμενα’’

Ούτε να κλαίμε εκ των υστέρων όταν μιλάμε για ένα νομοθετικό πλαίσιο που τα ισόβια έγιναν αστεία υπόθεση και δεν φοβίζουν όσους τολμούν ειδεχθή εγκλήματα.

Σχεδόν γελάμε όταν διαφημίζουμε ότι οι εγκληματίες είναι πιο οργανωμένοι μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα παρά έξω από αυτά..

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη κι περιβόητος Πάσσαρης παρακαλούσε να γυρίσει σε ελληνικές φυλακές γιατί δεν άντεχε τον σωφρονισμό του στην Ρουμανία..

Τα τραγικά διαδοχικά λάθη των πολιτικών κομμάτων που Κυβέρνησαν έφεραν την κατάσταση στην σημερινή ουσιαστική ατιμωρησία.

Όταν η ‘’Ελληνική Λύση’’ έλεγε για πραγματικά ΙΣΟΒΙΑ σε εγκλήματα παιδεραστίας και  για ιδιαιτέρως αποτρόπαιες παραβάσεις της νομοθεσίας..

…  οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί σφύριζαν αδιάφορα.

Κανένα πολιτικό κόμμα δεν ενδιαφέρθηκε να μετατραπούν τα σωφρονιστικά ιδρύματα σε πραγματικές φυλακές που θα έκαναν τους επίδοξου εγκληματίες να το ξανασκεφτούν…

… όταν θα υπολογίζουν ότι η τιμωρία τους θα είναι πραγματική μετά την σύλληψή τους

Η αστυνομία είμαι σίγουρος ότι θα κάνει την δουλειά της και ξέρει να δίνει το αίσθημα ασφαλείας στην Ελληνική κοινωνία..

..αρκεί να την απελευθερώσουν  από τα γραφειοκρατικά καθήκοντα και να ξεχυθούν στους δρόμους..

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν την τεχνολογία και τον εξοπλισμό να εντοπίζουν τα αποβράσματα της κοινωνίας και να τους συλλαμβάνουν πριν γίνουν επικίνδυνες συμμορίες..

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να βρει την βούληση πριν θρηνήσουμε και άλλα οικογενειακά δράματα και αποτρόπαια φονικά..

..άλλως πρέπει να αναδιαρθρωθεί

(*) Παύλος Γ. Μαρκάκης
π. Βουλευτής Μαγνησίας