Διοργανώθηκε το Σάββατο 27-11-2021 με μεγάλη επιτυχία το 1ο Σαββατιάτικο Τουρνουά της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου – “Rapid Test”.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών “Αριστοτέλειο” στο Βόλο.

Στο Α’ Γκρουπ, συμμετείχαν συνολικά 24 άτομα – 22 σκακιστές και 2 σκακίστριες, με το ενδιαφέρον για τις πρώτες θέσεις να παραμένει μέχρι και την λήξη του τελευταίου γύρου!

Μετά τα κρίσιμα αποτελέσματα, και τη νίκη του Φαράντου στην 1η Σκακιέρα στον 6ο γύρο, νικητής αναδείχθηκε στην ισοβαθμία, ο Λάζαρος Φωτιάδης.

Ακολούθησε ο γνωστός πια φέρελπις, Βασίλης Φαράντος, και τρίτος, ο γνωστός στο Βόλο σκακιστής Κώστας Τζαμτζής.

Στην ειδική κατηγορία U16, πρώτη νικήτρια η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια, Σίσκου Ευαγγελία, της οποίας η οικογένεια τίμησε το τουρνουά με τη συμμετοχή της, ερχόμενη από την Θεσσαλονίκη.

Συνοπτικά στο βάθρο ανέβηκαν:

1ος Φωτιάδης Λάζαρος – Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

2ος Φαράντος Βασίλης – Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

3ος Τζαμτζής Κώστας – Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

U16: 1η Σίσκου Ευαγγελία – Σ.Ο. “ΣΑΧ” Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Α’ Γκρουπ: https://chess-results.com/tnr594505.aspx?lan=1&art=4

Στο Β’ Γκρουπ, δόθηκε η ευκαιρία σε νέους παίκτες και παίκτριες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, γνωρίζοντας το αγωνιστικό σκάκι!

Έτσι, συμμετείχαν συνολικά 32 άτομα – 20 σκακιστές και 12 σκακίστριες όλων των ηλικιών και δυναμικοτήτων, χαρίζοντας ένα πλούσιο και απολαυστικό Β’ Γκρουπ στην διοργάνωση.

Για να ανταμείψουμε το μεγάλο ενδιαφέρον των μικρών και μεγάλων φίλων μας, προσθέσαμε και μια ακόμη κατηγορία βραβεύσεων, U12 (Κάτω των 12 ετών), με κύπελλο και μετάλλια για τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στην γενική κατηγορία, μετά την τριπλή(!) ισοβαθμία, παίχτηκε αγώνας μπαράζ για το τρόπαιο, με τελικό νικητή τον Μάριο Μίγκο, o οποίος μέσα σε 2 χρόνια ωρίμασε και αναπτύχθηκε σκακιστικά. Στην 2η θέση, ο Παπαδόπουλος Κυριάκος, νεοεμφανιζόμενος και ικανός σκακιστής, ξεχώρισε στην κατηγορία, και είμαστε σίγουροι πως θα τον ξαναδούμε σύντομα.

Στην 3η Θέση, ο Ρούτσος Δημήτρης, επίσης νεοεμφανιζόμενος και ταλαντούχος παίκτης, σύντομα θα βουτήξει μέσα στα ανταγωνιστικά τουρνουά.

Στην κατηγορία U12 είχαμε:

1η θέση: ΖΑΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

2η θέση: ΣΙΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3η θέση: ΣΗΜΑΙΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

Στην κατηγορία “Αριστοτελείτες”:

1ος Νικητής: Βαβαγιάκης Χαραλαμπος

1η Νικήτρια: Κροκίδη Ουρανία

Πραγματικά, ως Ακαδημία Σκαλοστών Βόλου, είμαστε πολύ χαρούμενοι πάνω απ’ όλα για τα χαμόγελα των παιδιών, το πάθος και τον ζήλο για τα πρώτα τους σκακιστικά βήματα, και ευχόμαστε σε όλους και όλες να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον!

Φυσικά, αξίζουν συγχαρητήρια και στους γονείς, που “εκμεταλλεύτηκαν” το Σάββατό τους, στηρίζοντας τους νέους σκακιστικόσπορους!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Β’ Γκρουπ: https://chess-results.com/tnr594507.aspx?lan=1&art=4

Νέα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://vchessacademy.gr και στο https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά και ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr