Αναγνώστρια του Skiathoslife παίρνοντας το θάρρος της γνώμης αναρωτιέται και προβληματίζεται, πως μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στο νησί, χωρίς παρόλα αυτά να παρέχονται οι αντίστοιχες υπηρεσίας όπως αυτή της ναυαγοσωστικής κάλυψης. 

Ο προβληματισμός της έχει ως εξής : “Αυτές τις μέρες ξεκινάει καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο τουρισμός και στο νησί μας. Είμαι απο το 1994, από ενός έτους δηλαδή, όλα τα καλοκαίρια στη Σκιάθο, καθώς οι παππούδες μου και οι γονείς μου εργαζόντουσαν αλλά και εργάζονται εδώ .

Μέσα σε μια σεζόν συνεχόμενης αβεβαιότητας αναρωτιέμαι ως πότε το νησί θα “διώχνει” τους επισκέπτες του και αναφέρομαι στο γεγονός της ασφάλειας. Προσπαθούμε να “γλυτώσουμε” από τον covid19 και δεν κοιτάμε να προφυλαχτούμε απο αυτά που περνούν από το χέρι μας. Γνωρίζω λοιπόν ότι δεν υπάρχει καποιος φως, όσον αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες μας και το πότε και αν, αβέβαιο . Τηλεφώνησα στον Δήμο και με ενημέρωσαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη.

Έμαθα όμως απο έγκυρη πηγή ότι το προβλημα προέρχεται από το Δήμο καθώς έχει παραπάνω απαιτήσεις από τις εταιρίες ναυαγοσωστικής κάλυψης από αυτά που μπορεί να πληρώσει.

Βλέπουμε όμως απο χρόνιους πελάτες μας, φίλους και γνωστούς που αναρωτιούνται αν το νησί θα ειναι ασφαλές από τη στιγμή που σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν θύματα από πνιγμούς λόγω έλλειψης ναυαγοσωστικης κάλυψης.

Εύχομαι ο Δήμος να κινητοποιηθεί και να δράσει έγκαιρα.”

Σπυριδούλα