Μετά από δυόμισι χρόνια παρουσίας στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και αντίστροφα, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ “Ερμής”, της Ναυτιλιακής εταιρείας “Kerkyra Seaways” δυναμικότητας 160 οχημάτων και 600 περίπου επιβατών, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια και να μετακομίσει εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Skiathoslife.gr ενδιαφερόμενη είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία από την Κροατία. Οι συζητήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και η συμφωνία αναμένεται να «κλειδώσει» τις προσεχείς ημέρες.

Το εν λόγω πλοίο που κατασκευάστηκε το 1997, είναι ένα από τα ταχύτερα πλοία που έχει δραστηριοποιηθεί στη σύνδεση της Κέρκυρας με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αγοράστηκε το 2019, μετασκευάστηκε τον επόμενο χρόνο και μπήκε στη γραμμή, τους πρώτους μήνες του 2021. Έχει μήκος 108 μ., πλάτος 17,5 μ., ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως τους 18,5 κόμβους.
Το τελευταίο δρομολόγιο του το εκτέλεσε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Νέο απόκτημα

Ήδη πάντως η «Kerkyra Seaways» έχει προβεί στην αντικατάσταση του «Ερμή» με το γνώριμο “ΠΡΩΤΕΥΣ” από τα δρομολόγια στα νησιά των Β. Σποράδων από την ANES FERRIES, δυναμικότητας 372 επιβατών, 110 οχημάτων και 87 μηχανών.