Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ Α’ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ Υ/Β “ΩΚΕΑΝΟΣ” ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Είναι από αυτές τις συμπτώσεις που σου φέρνουν μια γλυκιά μελαγχολία.
Η Ελένη Σολωμού είναι στη Σκιάθο και υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα με το Βαθμό της Αρχικελευστού τα τελευταία χρόνια.
Ο πατέρας της Ελένης επίσης αγαπούσε την θάλασσα και την Υπηρέτησε ως Α’ Μηχανικός στο Υποβρύχιο “Ωκεανός” που επισκέφτηκε σήμερα τη Σκιάθο στα πλαίσια της επετείου της βύθισης του Υ/Β “Κατσώνης”.
Ο Άγγελος Σολωμός ήταν ένας εκ των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που παρέλαβε το Υ/Β “Ωκεανός” και το έφερε στα Ελληνικά Ύδατα.
Τα συναισθήματα της Ελένης …αμέτρητα!!! Υπερηφάνεια, χαρά, λύπη, στεναχώρια, αναπόληση, τιμή κ πάνω απ’όλα τύχη… “Είμαι τυχερή” δηλώνει στο skiathos life “που μόλις τελείωσα την σχολή υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος τοποθετήθηκα σ’ένα νησί με τέτοια ιστορία κ που κάθε χρόνο το επισκέπτεται ΥΒ… Φέτος ένιωσα σαν να με “επισκέφθηκε” ο μπαμπάς μου…!”
Η Ελένη Σολωμού σίγουρα δεν είναι αρμόδια να μας μιλήσει για τον Αγγελο Σολωμό ως Α’ Μηχανικό αλλά μπορεί να μιλήσει για έναν τέλειο πατέρα και άριστο οικογενειάρχη που του οφείλει (φυσικά και μαζί με τη μητέρα της) όλα όσα έχει γίνει και έχει καταφέρει έως σήμερα.
Ο Άγγελος Σολωμός δεν είναι πλέον στο δικό μας κόσμο, η Ελένη σήμερα ανέβηκε, έκατσε, άγγιξε και ανέπνευσε ότι και ο πατέρας της πριν μερικά χρόνια …και είμαστε σίγουροι …ήταν εκεί…
Καλό ταξίδι κ. Άγγελε και ας μην σε γνωρίσαμε… έχουμε όμως την τιμή να γνωρίζουμε την Ελένη…

Αναδημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2014