Ανατροπή σημειώθηκε στο θέμα της ληστείας ενός 22χρονου ρομ με νοητική υστέρηση κατά ενός 46χρονου με κινητικά προβλήματα, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Βόλο, με λεία τσαντάκι που περιείχε 40 € ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτες.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε χθες στα Δικαστήρια για να απολογηθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγκληση κατά του 46χρονου, για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια ανίκανου προσώπου να αντισταθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ρομ, φέρεται να πάσχει από δια βίου νοητική υστέρηση, ο δείκτης νοημοσύνης του είναι στο 30 (ποσοστό αναπηρίας 80% περίπου), ενώ ο ίδιος αρνήθηκε ότι πήρε με βία το τσαντάκι του 46χρονου, τον οποίο γνώριζε διαπροσωπικά, αντίθετα ισχυρίστηκε ότι του χρώσταγε τα χρήματα.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο 46χρονος άνδρας αποπειράθηκε να κάνει ασελγείς πράξεις σε βάρος του και τότε ήταν η στιγμή που τον χτύπησε στη μύτη και μάτωσε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο 46χρονος και ο ίδιος είχαν και στο παρελθόν ασελγείς πράξεις έναντι χρημάτων και την Πέμπτη που βρέθηκαν ξανά, ο νεαρός δεν ήθελε να ενδώσει, γιατί ο άνδρας του χρωστούσε χρήματα…
Με βάση το άρθρο 338 του Π.Κ. η απόπειρα κατάχρησης ανίκανου ατόμου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης, κατατέθηκε αίτηση της μητέρας του κατηγορούμενου για δικαστική συμπαράσταση του 22χρονου, κατατέθηκε προσωρινή διαταγή και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο να γίνει ψυχιατρική παρακολούθησή του στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου σε τακτά διαστήματα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, εάν φτάσει στο ακροατήριο του Εφετείου.