Αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η πλατεία Γερμανικών στην Νέα Ιωνία Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης 528.500,80 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που περιλαμβάνει:

–  το έργο της ανάπλαση  της πλατείας και  τη δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους  και

– την προμήθεια  εξοπλισμού

Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

« Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  αναβαθμίζουμε ακόμη ένα δημόσιο  χώρο   στην πόλη του Βόλου και αποδίδουμε στους πολίτες ένα σύγχρονο αστικό πάρκο,  ένα ασφαλές και λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ  και νέα παιδική χαρά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα των  Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων   που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζει τις πόλεις με την εποχή και προσφέρει πράσινους, προσβάσιμους σε όλους και σύγχρονους  κοινόχρηστους χώρους που  ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων στα αστικά κέντρα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου

Το έργο αφορά στην αξιοποίηση και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Γερμανικών στο Ο.Τ. 302 στην Ν. Ιωνία Δήμου Βόλου, που περιβάλλεται από τις οδούς Εγγλεζονησίου, Δορυλαίου, Καισαρείας και Ευφραιμίδου, ώστε να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ψυχαγωγίας και δραστηριότητας όλων, παιδιών και ενηλίκων.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανάπλαση όλου του κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 302, του πάρκου, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των περιμετρικών πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής κίνηση σε αυτό, από όλους χωρίς διακρίσεις.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται :

-διαμόρφωση του χώρου της πλατείας σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής από όλες τις ηλικιακές ομάδες και διαμόρφωση των πεζοδρομίων περιμετρικά του Ο.Τ. ώστε να είναι εύκολη η κίνηση σε αυτά από όλους.

– δημιουργία νέας παιδικής χαράς, κατάλληλης για όλα τα παιδιά

– αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης 

Οφέλη

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση και αισθητική αναβάθμιση του κοινοχρήστου χώρου της πόλης ώστε να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες ψυχαγωγίας και δραστηριότητας όλων, παιδιών και ενηλίκων. Με την ολοκλήρωση του το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από τους ωφελούμενους, κατοίκους και  επισκέπτες. Αναβαθμίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι και ενισχύεται η βιώσιμη κινητικότητα, βελτιώνεται η προσπελασιμότητα και πολλαπλασιάζονται τα οφέλη του αστικού πρασίνου και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.