Χαρακτηριστικά ενός σωστού χρώματος εξωτερικού χώρου

Τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους είναι τα ακρυλικά. Τα συγκεκριμένα χρώματα εξωτερικού χώρου έχουν ως βασικό διαλύτη το νερό και οι επιφάνειες που καλύπτουν μπορεί να είναι οι εξής: Τούβλα, ξύλα, μπετά, σοβάδες.

Η αραίωση στα ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου με το νερό είναι περίπου σε ποσοστό 10 %. Γενικότερα, τα ακρυλικά χρώματα έχουν σαν συστατικά τις ακρυλικές ρητίνες, το νερό και τις κατάλληλες χρωστικές. Η χρησιμοποίηση του νερού ως βασικό διαλύτη κάνει τα ακρυλικά χρώματα να έχουν μια ευχάριστη μυρωδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το χώρο σου.

Tα ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου εμφανίζουν και τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Η αρνητική επίδραση που έχουν οι υπεριώδεις ακτίνες σε άλλες επιφάνειες δεν υφίσταται αν χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα θα έχει και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Την ίδια ανθεκτικότητα παρουσιάζουν και ενάντια στην υγρασία
  • Υψηλή ανθεκτικότητα και στη φωτιά
  • Στεγνώνουν γρήγορα μετά τη βαφή
  • Είναι οικονομικά
  • Αποφεύγονται οι άσχημες μυρωδιές, καθώς ο βασικός διαλύτης είναι το νερό

Πότε πρέπει να ανανεώνω τα χρώματα εξωτερικού χώρου?

Τα ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου μπορεί να έχουν αρκετή ανθεκτικότητα σε κάποιους παράγοντες φθοράς, όπως ο ήλιος και η υγρασία, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα χρειαστεί να ανανεώσεις τα χρώματα εξωτερικού χώρου που έχεις επιλέξει.

Τα ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου επίσης εμφανίζουν μια σχετική αδυναμία της αντιμετώπισης της δράσης των μικροοργανισμών και ιδιαίτερα των μυκήτων που προκαλούν τη μούχλα. Η μούχλα αυτή έχει ιδιαίτερα άσχημες επιπλοκές, καθώς κάποια στιγμή θα περάσει και στον εσωτερικό σου χώρο.

4 ιδέες για χρώματα εξωτερικού χώρου

Μπορείς να βρεις πολύ ποιοτικές προτάσεις για χρώματα εξωτερικού χόρου εδώ. Παρακάτω εμφανίζονται 4 ιδέες χρωμάτων για τον εξωτερικό σου χώρο.   

  • Χρώμα Εξωτερικού Χώρου Ακρυλικό Θερμοπροστατευτικό Ματ – Regency Thermo Elastic R6650

Δες το εδώ

Ένα από τα εξαιρετικά αποτελεσματικά χρώματα εξωτερικού χώρου στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων λόγω της θερμοπροστατευτικής του δράσης. Εμφανίζει και υψηλή αντοχή έναντι της μούχλας.

  • Χρώμα Εξωτερικού Χώρου 100% Ακρυλικό Ματ CS 505 HOUSESHIELD

Δες το εδώ

Από τα ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου που εμφανίζουν υψηλή ανθεκτικότητα στις κακές καιρικές συνθήκες.

  • ACRYLAN MAX

 

Δες το εδώ

Άλλο ένα από τα ακρυλικά χρώματα εξωτερικού χώρου που είναι αρκετά αποτελεσματικό έναντι στη δράση των μυκήτων.

  • SMALTOPLAST 100 % ACRYLIC

Δες το εδώ

Ένα από τα χρώματα εξωτερικού χώρου της νέας γενιάς, τα οποία είναι οικολογικά και έχουν υψηλές προστατευτικές ιδιότητες για τους τοίχους.

Website: Egglezos.gr