Δεν περιμέναμε τη σημερινή μέρα για να καταλάβουμε ότι τις παρατάξεις της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης τους διαχωρίζουν ζητήματα “σοβαρής” φύσης, όπως καρέκλες, έδρανα, “παρανομίες” του ενός ή του άλλου δημοτικού συμβούλου και ποιος έριξε νερό στη μπουγάδα του άλλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν απαντούν σε ερωτήματα της παράταξής μας. Το έχουν κάνει και παλιότερα. Ούτε περιμέναμε τη σημερινή συνεδρίαση για να καταλάβουμε ότι είναι μακρυά από τις λαϊκές ανάγκες.

Από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αυτό που δεν πραγματοποιήθηκε γιατί αποφάσισαν συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση να παίξουν “μουσικές καρέκλες”, καταθέσαμε ερωτήματα τα οποία απασχολούν άμεσα και την καθημερινότητα των σκιαθιτών αλλά και την επιβίωσή τους, ειδικά με το τεράστιο κύμα ακρίβειας στην αγορά. Τα ερωτήματα αυτά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ οι κύριοι της δημοτικής αρχής να απαντήσουν. Όχι μόνο γιατί το ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας που ευαγγελίζονται όταν τους πιάνει ο πόνος της νομιμότητας, αλλά γιατί το ΟΦΕΙΛΟΥΝ σε αυτούς που τους εκλέξανε.

Τα ερωτήματα αφορούσαν:

  • Τι ενέργειες θα κάνει η δημοτική αρχή για να μην επωμιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και τον ηλεκτροφωτισμό λόγω της αυξημένης τιμής του ρεύματος, από τη λειτουργία των κτηρίων της ευθύνης του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ
  • Την ανάγκη καθαριότητας περιοχών ευθύνης του Δήμου από ξερά χόρτα και την ειδοποίηση ιδιοκτητών να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και φιδιών
  • Τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Σκιάθος – Κουκουναριές (ιδιαίτερα στην ευθεία της Μ. Άμμου) και στο δρόμο μπροστά από το La Piscine
  • Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο μηχανισμός πυρόσβεσης στο παλιό λιμάνι

Σε όλα τα παραπάνω, όχι μόνο δεν πήραμε απαντήσεις, όχι μόνο φάνηκε ότι καμία προετοιμασία ή διάθεση για απάντηση υπήρχε, αλλά με αφορμή έναν καυγά (επί προσωπικού ως συνήθως), η πρόεδρος έδωσε τη λύση στο “αδιέξοδο” και αφού παρέκαμψε τη διαδικασία, έδωσε το λόγο στον αντιδήμαρχο κ. Τσανάκα, ώστε να αρχίσει το “πανηγύρι” των ύβρεων και να διακόψει πριν τη δευτερολογία του επικεφαλής μας την προ ημερησίας συζήτηση. Ο επικεφαλής μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε Δημοτικό Συμβούλιο – παρωδία. Είναι ξεκάθαρο από την αρχή της θητείας του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του, εφόσον δεν βρίσκει διαφορές στο πως θα εξυπηρετηθεί η πολιτική των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και οι κατευθύνσεις της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, επιδίδονται σε κάλπικες διαμάχες για να συσκοτίσουν τα πραγματικά προβλήματα.

Καταγγέλλουμε την κατάσταση αυτή στο σκιαθίτικο λαό. Είναι ο μόνος που μπορεί να επιβάλλει τα πραγματικά του προβλήματα να έρχονται στο προσκήνιο.