Στο καλοκαιρινό ένθετο της εφημερίδας “Θεσσαλία” αποτυπώνεται το επιτυχημένο έργο, η άμεση εξέλιξη και εκσυχρονισμός του συγκοινωνιακού έργου στο νησί μας από τις «Συγκοινωνίες Σκιάθου».

Μόλις μέσα σε ένα χρόνο αναβαθμίστηκε η εξυπηρέτηση του επισκέπτη με συχνά δρομολόγια, με ακόμη περισσότερους προορισμούς (Σκιαθος – Αεροδρόμιο, Ασέληνος, Ξάνεμο, Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας), με την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από τα i-kiosks που βρίσκονται στα κεντρικά σημεία του νησιού, με την παροχή πληροφοριών, τόσο από τους εργαζόμενους της εταιρείας, όσο και με την δωρεάν παροχή χαρτών σε όλους τους επιβάτες των λεωφορείων.

Η «Συγκοινωνίες Σκιάθου» δεν ήρθαν στο νησί για μια ευκαιριακή παρουσία, αλλά για να εκτελέσουν ένα αξιόπιστο και ασφαλές συγκοινωνιακό έργο, με συνεχή αναβάθμιση σε όλα τα πεδία και σε συνεργασία πάντα με τους φορείς του νησιού (Δήμο, Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικό Σύλλογο). Καθώς η αναβάθμιση της συγκοινωνίας, αποτελεί προϊόν διαφήμισης τόσο της Σκιάθου, όσο και των επιχειρηματιών μιας και κανένας δεν θέλει τον επισκέπτη που έρχεται στο νησί μας, εγκλωβισμένο σε ένα κατάλυμα ή σε ένα εστιατόριο κάποιας περιοχής,  λόγω της μη σωστής συγκοινωνίας.

Έχοντας περάσει ένας χρόνος και δυο μήνες απο την ημέρα που ξεκίνησε η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, με σύγχρονο στόλο λεωφορείων και με οργανωμένο πλάνο εξέλιξης, ένας από τους στόχους ήταν η μεγιστοποίηση του ποσοστού των ντόπιων εργαζομένων στην εταιρεία και αυτό επετεύχθη και πλέον η βάση της εταιρείας αποτελείται απο Σκιαθίτες.

Με το βλέμμα στο μέλλον και με την παράλληλη εξέλιξη και αναβάθμιση,της συγκοινωνίας και του τόπου μας, οι άμεσες ενέργειες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, όπως η ηλεκτρονική και ψηφιακή αναβάθμιση (ηλεκτρονικό εισιτήριο, έξυπνες στάσεις, mobile apps), θα έρθουν για να διευκολύνουν την καθημερινότητα του επιβάτη και για να αλλάξουν το προφίλ της συγκοινωνίας του νησιού.

Προσωπικά, ως Υπεύθυνος του Γραφείου Συγκοινωνιών Σκιάθου και εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής,  γνωρίζω πολύ καλά όλη τη πορεία των πραγμάτων και την εξέλιξη της συγκοινωνίας απο την αρχή. Μπορώ να πω, πως δεν έχουμε σταματήσει ούτε στιγμή τον προγραμματισμό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβάτη, για την συνεχόμενη βελτιστοποίηση της συγκοινωνίας και για την καλύτερη εμπειρία που μπορούμε να δώσουμε από πλευράς μας στον κάθε επισκέπτη του νησιού μας, γιατί ο κάθε ένας από τους επισκέπτες είναι φωνή διαφήμισης της Σκιάθου,  στη χώρα του.

Το συγκοινωνιακό προφίλ της Σκιάθου έχει αλλάξει και οι καλύτεροι κριτές είναι οι επιβάτες που κρίνουν καθημερινά και εμπιστεύονται τις  «Συγκοινωνίες Σκιάθου».