Στα πλαίσια των δράσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 η Αλόννησος με την σύμπραξη εθελοντών, του Δήμου και του κου Μαυρίκη εμπνευστή, ιδρυτή και διαχειριστή του Μουσείου Αλοννήσου δημιούργησε το ντοκιμαντέρ  “Αλόννησος: Πειρατεία και Ελληνική Επανάσταση” του οποίου η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 13 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου.
Το ντοκιμαντέρ μετά από απαίτηση όλων των συμμετεχόντων αφιερώνετε στον εκλιπών Νίκο Αθανασίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Κ. Μαυρίκη :

“Με χαρά σας ανακοινώνω την προβολή του ντοκιμαντέρ (Αλόννησος, πειρατεία και ελληνική επανάσταση). Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλόννησου το απόγευμα του Σαββάτου 13/11και ώρα 19.00.

Είναι ένα ντοκιμαντέρ με εθελοντική συμμετοχή πολλών Αλοννησιωτών και την αρωγή του Δήμου Αλοννήσου που μας διευκόλυνε με παραχώρηση χώρου στοιχείων και προσωπικού.

Είναι δράσεις της Αλοννήσου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Γίνεται ιστορική αναδρομή βάση γραπτών στοιχείων και καταλήγει στα χρόνια του εθνικού ξεσηκωμού. Οικονομικά έχει υποστηριχτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια της δράσης για τα 200 χρόνια από το 1821. Ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή πολλών εθελοντών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προβληθεί η ιστορία του νησιού μας. Το ντοκιμαντέρ μετά από απαίτηση όλων των συμμετεχόντων αφιερώνετε στον εκλιπών Νίκο Αθανασίου που και ο ίδιος συνέβαλε στην δημιουργία του. Πρόκειται για μια αναδρομή στα δύσκολα χρόνια της πειρατοκρατίας και πως υπέφερε ο ντόπιος πληθυσμός. Είναι διάρκειας μιας ώρας και θα γίνει εισαγωγή και στο τέλος συζήτηση.”