Ο Δήμος Αλοννήσου κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Φίλων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποδέχθηκε με χαρά να φιλοξενήσει στο νησί την έκθεση τέχνης του συλλόγου για την καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2022.

 

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:

 

“ΈΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΌ ΧΩΡΙΌ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΉΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΦΊΛΩΝ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ.

ΈΝΑΡΞΗ 1 ΙΟΥΛΊΟΥ ΕΩΣ 31 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2022. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ!

Ο σύλλογος Φίλοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ψ.Ν.Θ. εδώ και χρόνια δρα εθελοντικά με στόχο: α) την οικονομική και ηθική στήριξη των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους β) την επανένταξη στην κοινότητα ασθενών που μπορούν να αυτονομηθούν, εν μέρει, και υποστηρίζονται από ειδικά προγράμματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου γ) την ενημέρωση της κοινότητας, για την χωρίς προκατάληψη, αντιμετώπιση των ψυχικά νοσούντων.

Με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δίνουμε αγώνα για να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στην ψυχική διαταραχή και να διαμορφώσουμε ένα κοινωνικό πλαίσιο κατάλληλο να δεχθεί το ψυχικά διαταραγμένο άτομο και να το βοηθήσει αποτελεσματικά στην προσπάθεια του να επανενταχθεί. Οι προστατευόμενοι μας προσπαθούν να ξανακερδίσουν το δικαίωμά τους για επιστροφή στην κοινότητα και στη ζωή μετά από πολύχρονες νοσηλείες. Τα έσοδα τους όμως δεν είναι ικανά να τους εξασφαλίζουν πάντα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Εκεί είναι που αναλαμβάνει δράση ο σύλλογός μας, με την υποστήριξη πάντα ευαισθητοποιημένων ατόμων και φορέων και επιχειρήσεων που δέχονται να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αλοννήσου για την φιλοξενία και την υποστήριξη”