Αλ.Μεϊκόπουλος:Άδικος ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων ξενοδοχείων από το πράσινο «ΕΣΠΑ»

Εντελώς αιφνιδιαστικά, η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει όλα τα ξενοδοχεία κάτω των 3 αστέρων από τη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, τροποποιώντας την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση, ώστε να εντάσσονται σε αυτή μόνο τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.

«Με απλά λόγια, μένουν εκτός τα μικρά και μικρομεσαία οικογενειακά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα των οποίων η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη θα βοηθούνταν σημαντικά από το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο, επειδή η Κυβέρνηση έμπρακτα δεν πιστεύει στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» επεσήμανε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο αποκλείει το μεγαλύτερο ποσοστό του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιχειρήσεις που είχαν κάνει τη σχετική προεργασία για την υποβολή αίτησης ένταξης, από το «πράσινο ΕΣΠΑ» που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το λόγο αυτό, Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατέθεσαν σχετική Ερώτηση, με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη, ζητώντας την τροποποίηση εκ νέου της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση για να συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, ώστε να είναι ο πράσινος μετασχηματισμός δίκαιος και συμπεριληπτικός.