Ακαρπη η προσπάθεια του Skiathoslife.gr να πραγματοποιηθεί Debate με τους Υποψηφίους Δημάρχους Σκιάθου

Άκαρπη αποδείχτηκε η προσπάθεια του Skiathoslife.gr να πραγματοποιηθεί ένας πολιτισμένος, πολιτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Σκιάθου για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Στην αρχική μας πρόταση ήταν θετικός ο κ. Τζούμας και ο κ. Καρπέτας ενώ ο δεύτερος αποφάσισε να άρει την θετική του απόφαση από την στιγμή που ο κ. Πασχάλης σήμερα ανακοίνωσε την μη συμμετοχή του.
Το Skiathoslife.gr φυσικά θα συνεχίσει τον θεσμικό του ρόλο που η κοινωνία του έχει αναθέσει να προσφέρει την ενημέρωση και την Αλήθεια κάτι που δεν φοβήθηκε ποτέ.
Ν.Τ.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ : “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ #ΜΑΖΙ” ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Είμαστε θετικοί στην πρόταση του Skiathoslife.gr για την πραγματοποίηση του Debate με τους υποψηφίους Δημάρχους. Είμαστε σίγουροι πως θα γίνει μια ειλικρινή συζήτηση με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των πολιτών στο πλαίσιο μια δημοκρατικής διαδικασίας. Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειές της διοργάνωσης του.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ”  ΒΑΓΙΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ
Ένα debate ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων λίγο πριν τις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αδιαμφισβήτητα θα μπορούσε να συμβάλλει στο να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες της Σκιάθου για τις θέσεις κάθε παράταξης. Αυτή όμως η συζήτηση θα πρέπει αφενός να γίνει μεταξύ όλων των υποψηφίων, αφετέρου να έχει άξονες που θα επικεντρώνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα που αφορούν το νησί μας.
Με τη συμμετοχή δύο υποψηφίων, η συζήτηση δεν θα είναι ολοκληρωμένη και θα βοηθήσει μερικώς στο να φωτιστούν πλευρές για τις θέσεις των παρατάξεων. Επίσης, με την πρόσκληση των Ξενοδόχων και των Επαγγελματιών σε μια ανοιχτού τύπου διαδικασία ελλοχεύει ο κίνδυνος η συζήτηση να γίνει μονοθεματική. Προφανώς και δεν επιθυμούμε τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση, είναι άλλωστε σημαντικό κομμάτι του νησιού μας. Θεωρούμε όμως πως θα ήταν καλύτερο να μαζευτούν οι ερωτήσεις τους πριν το debate από τους διοργανωτές και να τεθούν συγκροτημένα επί της διαδικασίας. Με αυτόν τρόπο θα διασφαλιστεί ότι θα απαντηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, αλλά θα μπορεί να δοθεί και χώρος και για άλλα θέματα που πρέπει να πάρουν θέσεις οι επικεφαλής των παρατάξεων.
Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε. Ποιος θα εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τα μικρομεσαία καταλύματα, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους στην υγεία, στο δήμο, τους αγρότες και αλλιείς, τους πυροσβέστες, τα σώματα ασφαλείας,τους δασκάλους και τους καθηγητές και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο νησί;
Δεν μας κάνει βέβαια και εντύπωση ότι η αντιπαράθεση, ακόμα και για το θέμα του debate, πηγαίνει στο προσωπικό επίπεδο.
Συνεχίζοντας ότι ζήσαμε την τετραετία που πέρασε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είναι φανερό ότι στα κεντρικά θέματα η παράταξη του κ. Πασχάλη και του κ. Τζούμα δεν διαφέρουν πουθενά. Καταδικάζουμε τις προσωπικές επιθέσεις που επιδίδονται εδώ και μέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υποψήφιοι και οπαδοί των δύο συνδυασμών.
Είναι φανερό ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και στην τετραετία που πέρασε, και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, είναι η παράταξη η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τα ζητήματα των Σκιαθιτών.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΣΚΙΑΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 
Ευχαριστούμε θερμά το φιλόξενο και αντικειμενικό skiathoslife για την πρόσκληση σε debate των υποψηφίων δημάρχων.
Γνωρίζουμε όμως εκ των προτέρων ότι ένας ουσιαστικός διάλογος είναι ασύμβατος με τον χαρακτήρα και την πολιτική νοοτροπία του απερχόμενου δημάρχου και ότι το debate θα εξελιχθεί σε ένα show εντυπώσεων και λαϊκισμού εκ μέρους του.
Προτιμούμε λοιπόν τον άμεσο και  απ’ ευθείας διάλογο, που έχουμε ξεκινήσει ήδη εδώ και πολύ καιρό, με τους συμπολίτες μας.