Αγοραστός: «Ανεβάσαμε» κατηγορία τη Σκιάθο»

Στον Βόλο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, προκειμένου να υπογράψει συμβάσεις έργων, που αφορούν στο νησί της Σκιάθου, αλλά και στην αναβάθμιση του χλοοτάπητα στο γήπεδο των Μικροθηβών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός «Ένα ακόμη σημαντικό έργο στη Σκιάθο. Υπογράψαμε σήμερα μία σύμβαση που οδηγεί στην πλήρη αναβάθμιση και συντήρηση του οδικού δικτύου από τη Σκιάθο μέχρι τις Κουκουναριές, αλλά ταυτόχρονα και την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου πάνω στον δρόμο αυτό, στην περιοχή Ακρόπολη σε ένα σημείο που είχαμε επισημάνει ότι υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφοριακή ρύθμιση, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο». Σημειώνεται ότι το έργο  είναι προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης σχολίασε τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου πλέον κατατάσσεται στις ασφαλέστερες περιφέρειες της χώρας. «Σύμφωνα με την μελέτη του Υπουργείου για την Οδική Ασφάλεια των περιφερειών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, είναι οι ασφαλέστερες περιφέρειες σε ότι αφορά στο οδικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς γίνεται μέσα από την αναβάθμιση δρόμων οι οποίοι οδηγούν σε ασφαλή μετακίνηση αλλά και σε ασφαλή διακίνηση των εμπορευμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στη Σκιάθο, ο ίδιος σημείωσε πως  το οδικό αυτό έργο του 1,5 εκ. ευρώ έρχεται να προστεθεί  στα υπόλοιπα έργα που γίνονται στο νησί, την πεζοδρόμηση, εκεί όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος, την αναβάθμιση φωτισμού, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή.

«Έχουμε αλλάξει τη Σκιάθο. Η Σκιάθος τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα, πέραν του αεροδρομίου που κάναμε. Έργα αποχέτευσης, έργα για το νερό, το Κλειστό Γυμναστήριο που δεν μπορούσε να γίνει δεκαετίες πριν, ολοήμερο νηπιαγωγείο, το σπίτι του Παπαδιαμάντη, τις ενισχύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Ειδικό Σχολείο, το κάστρο του Παπαδιαμάντη, τα δύο Μοναστήρια στην Κεχριά και στην Κουνίστρα και προχωράμε σε έργα που αναμορφώνουν όλο το νησί. Βέβαια μεγάλο έργο είναι το Κέντρο Υγείας που κάναμε, το ασθενοφόρο που στείλαμε από το ΕΚΑΒ και συνεχίζουμε και με άλλα έργα, με τα οποία συνεργαζόμαστε με τον Δήμαρχο και διαχρονικά με όλους τους Δημάρχους. Το νησί πλημμύριζε γι’ αυτό και κάναμε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο , 4,2 εκ ευρώ κι ερχόμαστε σήμερα και εντάσσουμε ένα ακόμη μεγάλο έργο στην περιοχή 3,720.000 για να ολοκληρώσουμε την αντιπλημμυρική προστασία. Έργα ουσίας, αναβάθμιση της ποιότητας, έργα προστασίας των ανθρώπων και των περιουσιών, αλλά και αλλαγή ταυτότητας του νησιού, το οποίο πλέον έχει αλλάξει κατηγορία ποιότητας ζωής», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.