Λέγεται ότι όλοι γινόμαστε καλύτεροι τα Χριστούγεννα, αλλά στην πραγματικότητα όσοι καλλιεργούν μίσος και μισαλλοδοξία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σίγουρα δεν θα αλλάξουν σε λίγες μέρες και το πιο σημαντικό, δεν θα το κάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα. Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που κάνουν κακά πράγματα κάθε μέρα, και ανάμεσά τους είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν ένα σκύλο ακόμα και τις χειμερινές μέρες.

Μόνος και εγκαταλειμμένος από τον ιδιοκτήτη του, αυτός ο σκύλος βρήκε καταφύγιο κατά τη διάρκεια της νύχτας στη σκηνή της Γέννησης που είχε στηθεί σε μια πόλη της Βραζιλίας.

Ένα ζώο δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεται. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες και κινδυνεύετε να μην τα καταφέρετε, πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχει πάντα μια εναλλακτική στην εγκατάλειψη.

Ένα περιστατικό που συγκίνησε ολόκληρη την πόλη έλαβε χώρα πριν από λίγα χρόνια στην Criciùma της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό γερμανικό ποιμενικό που βρέθηκε φωλιασμένο στην κούνια του χριστού.

Η ιστορία αυτού του σκύλου επιστρέφει κάθε χρόνο γύρω στα Χριστούγεννα και συζητείται πολύ στα κοινωνικά δίκτυα. Τι καλύτερο μέρος για να στεγαστεί ένα ζωντανό στη σκηνή της Γέννησης; Ένα συμβολικό καταφύγιο που επέτρεπε στο σκυλάκι να νιώθει λιγότερο μόνο του και να βρει ένα φιλόξενο «καταφύγιο» όπου θα διανυκτερεύσει.

Μια ιστορία που έχει συγκινήσει και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ψυχή ενός ανθρώπου που αποφασίζει να εγκαταλείψει τον καλύτερό του φίλο.