Ένας ελληνικός προορισμός βρίσκεται ανάμεσα στα 52 μέρη τα οποία επέλεξε η ταξιδιωτική στήλη των New York Times για έναν καλύτερο κόσμο το 2022.

 

Τι αναφέρεται στο δημοσίευμα για την Εύβοια

«Η κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος ιδρύθηκε πάνω από μία δεκαετία πριν, δείχνοντας αλληλεγγύη σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι, το νησί της Εύβοιας. Σε μία προσπάθεια να ανακάμψει ο τόπος από τις πυρκαγιές και πλημμύρες των προηγούμενων μηνών, ο Άλλος Άνθρωπος δίνει το “παρόν” στην Εύβοια και καλεί τους επισκέπτες του τόπου να συμμετάσχουν στην κοινωνική του κουζίνα.

Οι ταξιδιώτες – εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στο μαγείρεμα, τη συσκευασία και τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση σχολείων καθώς και την ενίσχυση κατοίκων που το έχουν ανάγκη.

Στις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 χάθηκαν σπίτια, επιχειρήσεις, ελαιώνες και το ένα τρίτο από το εμβληματικό πευκοδάσος της περιοχής, στο οποίο βασίζονταν γενιές και γενιές καλλιεργητών ρητίνης και μελισσοκόμων. Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη του νησιού η αύξηση του τουρισμού», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι New York Times στο αφιέρωμα.