SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Καταγγελίες του EcoΖin Σκιάθος για παράνομη υλοτόμηση και καθυστέρηση της αστυνομίας στην παραλία Μπανάνα

2020-10-27 20:08:58
Σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 στις 11 π.μ., φίλοι του συλλόγου μας, ειδοποίησαν την πρόεδρο, κυρία Δέσποινα Συμιακάκη ότι κόβουν πεύκα στην παραλία Μπανάνα. Ενώ κατευθυνόμασταν οι ίδιοι ώστε να διαπιστώσουμε κατ' ιδίαν τι ακριβώς συμβαίνει, θεωρήσαμε σκόπιμο να ειδοποιήσουμε και το δήμαρχο, κύριο Θοδωρή Τζούμα.
Στην παραλία Μπανάνα, όπου βρέθηκαν οι κ.κ. Συμιακάκη και Χριστέλης, είδαν δύο φρεσκοκομμένους, καθαρισμένους από κλαδιά και ρίζα, κορμούς πεύκου, τουλάχιστον 4-5 μέτρα ο καθένας και μία μεγάλη γούρνα την άμμο, στην οποία φαινόταν τριγύρω κομμένες ρίζες.
Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος Elivi, κύριος Ναθαναιλίδης ήταν κι ο ίδιος σε ένα μικρό όχημα γκρέιτερ στην παραλία και έκανε εργασίες. Στην ερώτηση μας από πού προέρχονται οι κορμοί, υποστήριξε ότι είναι από αλλού για στήριξη των χωμάτων, κάτι που γίνεται κυρίως σε δασικές περιοχές που έχουν καεί τα δέντρα εξαιτίας πυρκαγιάς!
Εν τωμεταξύ, ήρθε και ο κύριος Ταμπάκης, Προϊστάμενος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, εκ μέρους του Δήμου, τον οποίο και ενημερώσαμε σχετικά. Επίσης, δεσμευτήκαμε να του στείλουμε το φωτογραφικό υλικό που βγάλαμε οι ίδιοι προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στη μηνυτήρια αναφορά που θα ακολουθήσει.
Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, για να ακολουθούσε διαδικασία αυτοφώρου, θα έπρεπε επίσημη αρχή, δασαρχείο ή αστυνομία να έβλεπε εκεί τα δέντρα με τη ρίζα εκτός εδάφους. Να σημειώσουμε ότι η Αστυνομία, παρόλο που είχε ενημερωθεί σύμφωνα με τον κύριο Ταμπάκη άμεσα, ήρθε τουλάχιστον μετά από 40 λεπτά.
Σε επόμενη ανάρτησή μας θα ακολουθήσουν και οι φωτογραφίες των φίλων του συλλόγου που μας ειδοποίησαν.