Άνοιξε χθες ο κύκλος των εμβολιασμών για τους ηλικιωμένους της Αλοννήσου, ηλικίας άνω των 80 ετών, με τον 92χρονο Γιάννη Βουγιουκλή, να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων που προσήλθαν χθες στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Συνοδευόμενος από την εγγονή του Θέτιδα και τον σύζυγό της Γιάννη Βασιλό, ο 92χρονος Αλοννησιώτης εμβολιάστηκε χθες, υπογραμμίζοντας ότι «νιώθει μια χαρά». Γέννημα – θρέμμα Αλοννησιώτης, εργάστηκε ως οικοδόμος αλλά και ως ναυτικός στα νιάτα του, κάνοντας τον γύρο του κόσμου με ποντοπόρα πλοία. «Ταξίδεψα σε Αυστραλία, Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, παντού πήγα» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Μιλώντας για την πανδημία, υπογράμμισε ότι «πρέπει να κάνουν όλοι το εμβόλιο και οι ηλικιωμένοι, εάν το επιθυμούν», ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει τα μυστικά της μακροζωίας. «Τρώω όσπρια και χόρτα. Προσέχω την διατροφή μου. Τρώω κρέας μια φορά το μήνα», είπε.

Πατέρας δύο παιδιών, απέκτησε τέσσερα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία, αισιόδοξη σκέψη και χαμόγελο τις δυσκολίες της ζωής. Βίωσε την περίοδο της Κατοχής, που προκάλεσε δεινά στο νησί, επισημαίνοντας με έμφαση ότι: «Αυτό που ζούμε τώρα, είναι χειρότερο από κατοχή. Ηταν πάρα πολύ δύσκολα τα χρόνια, αλλά δεν είχαμε αυτά που περνάμε τώρα. Δεν είχαμε τόσους θανάτους όπως έχουμε τώρα. Στο νησί περάσαμε δύσκολα στην Κατοχή. Εγώ που σας μιλάω τώρα, έφαγα και χαστούκι από τους Γερμανούς».

Αφήνοντας πίσω τα δύσκολα, υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι χρήσιμο εφόδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σημείωσε ότι «οπωσδήποτε, πρέπει όλοι να κάνουν το εμβόλιο. Νομίζω ότι θα βοηθήσει αυτό».

Η παραίνεσή τους σε όλους και κυρίως στα άτομα μεγάλης ηλικίας, είναι «να προσέχουν», ενώ όπως σημείωσε, δεν κυκλοφορεί καθόλου, αλλά προτιμάει να κάθεται στο σπίτι του. Δεν τον φοβίζει η πανδημία, όπως είπε, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει «να προσέχουμε για να προφυλαχτούμε», τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κλείνοντας, ανέφερε, χαριτολογώντας, ότι έκανε το εμβόλιο, γιατί έβαλε «πλώρη» για τα 110, στέλνοντας από την Αλόννησο, το πιο ισχυρό μήνυμα ελπίδας, για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Εναρξη εμβολιασμών στην Αλόννησο

Ομαλά και χωρίς προβλήματα άνοιξε, εξάλλου, χθες ο κύκλος των εμβολιασμών στην Αλόννησο, με 36 κατοίκους του νησιού να έχουν κλείσει ραντεβού, μέσω της σχετικής πλατφόρμας. Η διαδικασία του εμβολιασμού ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί, με 87χρονη Αλοννησιώτισσα να εμβολιάζεται πρώτη.

«Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να τελειώσει η πρώτη δόση των εμβολίων και από την Δευτέρα συνεχίζουμε», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο συντονιστής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Γιάννης Ριζοδήμκος, ο οποίος μετέβη στην Αλόννησο για να συνδράμει την διαδικασία. «Υπάρχει μια διστακτικότητα από τον κόσμο, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί», προσέθεσε.

Με την συνδρομή της Ρηγίνας Σκλάβου, συντονίστριας διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου Βάϊου Μόσιαλου και Νάντιας Λαζίλη, πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αλοννήσου, με την κ. Σκλάβου να υπογραμμίζει ιδιαιτέρως την «πολύτιμη συμβολή του κ. Ριζοδήμου στην διαδικασία, ο οποίος προσφέρθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, να έρθει στην Αλόννησο, για να συνδράμει τη διαδικασία του εμβολιασμού στο νησί».