SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΙΑΘΙΤΩΝ : Δεν θα επιτρέψουμε την οποιαδήποτε ασυδοσία και τυχόν εκμετάλλευση εις βάρος του νησιού μας

2020-04-14 20:01:05
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΙΑΘΙΤΩΝ»  To Διοικητικό Συμβούλιο ευρισκόμενο σε απαρτία και με την συμμετοχή πολλών φίλων του, συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου 2020 με σκοπό να ενημερωθεί για όλα τα τεκταινόμενα στο νησί της Σκιάθου αναφορικά προς τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του επενδυτή στην περιοχή του πρ. ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ», νυν Ξενοδοχείου «ELIVI», που ευρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παγκοσμίως γνωστή περιοχή των «Κουκουναριών». Μιας περιοχής γνωστής για το φυσικό κάλλος της  με τον μοναδικό βιότοπο κουκουναριάς που υπάρχει στη Μεσόγειο σε νησί, ενταγμένος ως προστατευόμενη περιοχή, στο δίκτυο Natura 2000 (SCI με κωδικό GR 1430003). Κατόπιν εκτενούς διαλογικής συζήτησης ομοφώνως αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο επιγραμματικά να τονιστούν τα κάτωθι:
  • Να στηριχθεί οποιαδήποτε ενέργεια τόσο του Δήμου Σκιάθου και του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα και των λοιπών φορέων του νησιού όσο και οι όποιες ενέργειες του συμπολίτη μας κου Ιωάννου Γιαλή, ο οποίος εδώ και καιρό προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να αποκαταστήσει το δίκαιο στην όλη υπόθεση.
  • Να επιστραφούν οι δημόσιες εκτάσεις στους πολίτες και επισκέπτες του νησιού ώστε να επιτρέπεται πλέον η ελεύθερη πρόσβασή τους στις παραλίες που ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
  • Καλούνται ΑΠΑΝΤΕΣ, τόσο τα μέλη όσοι και οι φίλοι του Συλλόγου μας, να παραστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την ημερομηνία της εκδίκασης της αιτήσεως ακυρώσεως του ιδιώτη συμπατριώτη μας για την οποία θα ενημερωθούν άμεσα.
  • Οι απανταχού Σκιαθίτες θα είναι σε συνεχή εγρήγορση επί του φλέγοντος αυτού θέματος αλλά και για όσες αντίστοιχες ενέργειες μελλοντικά θα αμαυρώνουν το φυσικό κάλλος και την εικόνα του νησιού μας παγκοσμίως.
  • Ζητούμε, όπως πλέον ενωμένοι και διορθώνοντας τα όποια λάθη του παρελθόντος, να μην επιτρέψουμε στο μέλλον την οποιαδήποτε ασυδοσία και τυχόν εκμετάλλευση που θα γίνει εις βάρος της φύσης και του νησιού μας γενικότερα, συνεργαζόμενοι γι΄αυτό το σκοπό με τον Δήμο και τους λοιπούς  φορείς τους νησιού.
  • Το παρόν ψήφισμα θα δημοσιευτεί στον ημερήσιο Τύπο καθώς και σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.
Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου 2020 Για τον Σύλλογο Απανταχού Σκιαθιτών Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ