SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Δήμος Αλοννήσου διεκδικεί 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

2020-04-07 21:00:30

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μας ανακοίνωσε την ολοκληρωμένη πρόταση με 33 μελέτες και 49 έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων προϋπολογισμού άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμος Αλοννήσου είναι ένας από τους Δήμους που θα διεκδικήσουν ένα σημαντικό μερίδιο από αυτό τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, κατέθεσε μελέτη συμπληρωματικής επικάλυψης με μεμβράνη πολυαιθυλενίου του πυθμένα της λιμνοδεξαμενής στη θέση Καστανιά Αλοννήσου, η οποία εντάσσεται στις 33 μελέτες προϋπολογισμού 33,2 εκατ. ευρώ που προτείνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο, που απευθύνεται η μελέτη, εντάσσεται στα 49 έργα προϋπολογισμού 577,3 εκατ. ευρώ που προτείνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το Δήμο, δυο μελέτες (μια Γεωλογική και μια Γεωτεχνική μελέτη) και με την οριστική μελέτη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, το έργο «Συμπληρωματική επικάλυψη με μεμβράνη πολυαιθυλενίου του πυθμένα της λιμνοδεξαμενής στη θέση Καστανιά Αλοννήσου», θα υλοποιηθεί το συντομότερο. Το έργο αυτό εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται, πως ο Δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης, συνεχίζει ακατάπαυστα τα έργα για την ενδυναμώσει της Αλοννήσου, έχοντας άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θοδωρής Τζούμας