Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησία 2030 του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που  πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 & 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Valis συμμετείχε ενεργά, εκφράζοντας τις αγωνίες που προέρχονται από την νησιωτική Μαγνησία, αλλά και τις προτάσεις του νησιωτικού επιχειρηματικού κόσμου των Βορείων Σποράδων για την εξεύρεση λύσεων σε αυτές, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων), κος Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης.

του ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Κατά την τοποθέτησή του στην Γ’ Συνεδρία του Συνεδρίου σχετική με τον Τουρισμό, τόνισε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Ελλάδα που θέλουμε, για την Θεσσαλία που θέλουμε, για την Θεσσαλία που μεταλλάσσεται και τουριστικά, τα τελευταία 9 χρόνια, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ενεργειών του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Κωσταντίνου Αγοραστού και των στελεχών της Περιφέρειας, για την δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου σε επίπεδο Χώρας, που επιτρέπει την λειτουργία του πρώτου επισκέψιμου υποθαλάσσιου μουσείου στην Ελλάδα, στο επιβλητικό ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο απο τον Ιούνιο του 2020.

Τόνισε ιδιαίτερα τις δυνατότητες ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όπως έχει πει ο κος Αγοραστός, “…η Θεσσαλία αποτελεί μικρογραφία όλης της Ελλάδας.”, και αυτό σημαίνει ότι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Θεσσαλίας ως τουριστικός προορισμός, θα πρέπει να έχει επιμέρους τμήματα προσαρμοσμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Περιφερειακής Ενότητας, καθώς όπως έχει πει και ο Υπουργός Τουρισμού κος Θεοχάρης “…στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι μορφές τουρισμού.”. Σύμφωνα με την πληροφόρηση από τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό τουρισμό, σειρά έχει ο Ιατρικός Τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε καλές πρακτικές σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, που μπορούν να επιφέρουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και τουριστική υπηρεσία της Χώρας μας.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τον τόπο μας ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού να είναι ο κος Λούλης, και ταυτόχρονα τα στελέχη των υπουργείων να έχουνε ευήκοα ώτα. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην επόμενη ημέρα.

“Για να τρέξει ένας τουριστικός προορισμός δεν χρειάζεται απλά να υπάρχει ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας, η ανταγωνιστικότητα του είναι αποτέλεσμα της καλύτερης δυνατής συνεργασίας μεταξύ αυτών των δύο φορέων και αυτό είναι ένα στοίχημα ομαδικό”