SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην "Αγία Ελένη" εξετάζεται σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο

2019-11-26 14:20:54
Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει στις 26 Νοεμβρίου για μία σειρά ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό το Συμβούλιο θα εξετάσει και την έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 304 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, στη θέση “Αγία Ελένη” του Δήμου Σκιάθου,  με φορέα υλοποίησης την εταιρεία “ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, πρόκειται για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 304 κλινών, που θα χωροθετηθεί στην περιοχή της Αγίας Ελένης στη Σκιάθο.

Η μεγάλη επένδυση προωθείται σε ακίνητο ιδιοκτησίας δύο ιδιωτικών εταιρειών συνολικής έκτασης 92.276,25 τ.μ. Για πολεοδομική χρήση θα γίνει εκμετάλλευση έκτασης 37.040,60 τ.μ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το συγκρότημα θα αποτελείται από τέσσεριςανεξάρτητες κτιριακές ενότητες, οι οποίες διατάσσονται σε επίπεδα. Είναι δυναμικότητας 121 δωματίων (304 κλινών), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 50 δωμάτια των δύο κλινών, 62 δωμάτια των τριών κλινών, 4 σουίτες και λοιπές εγκαταστάσεις, με ισόγεια, διώροφα κτίρια και υπόγειους χώρους.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα δημιουργηθούν συνολικά εννέα πισίνες από τις οποίες οκτώ θα αφορούν σε υπαίθριες πισίνες και μια κλειστή, από αυτές οι τρεις θα είναι κοινόχρηστες και οι έξι είναι ιδιωτικές.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έρχεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, η ξενοδοχειακή μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της από υφιστάμενη γεώτρηση. Μάλιστα από την αρμόδια υπηρεσία υπάρχει κατ’ αρχήν θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κάτι που αναμένεται να επικυρώσει με απόφασή του και το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.