SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επιστροφή στο σχολείο 6 tips για ένα ασφαλές σακίδιο // του Κωνσταντίνου Βαϊτσαρά [*]

2019-09-11 13:26:38
Καθώς πλησιάζει η επιστροφή στη σχολική χρονιά , δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μας ,
  1. Πως θα είναι το παιδί μου όταν γυρίσει στο σχολείο ;
  2. και έχει ένα ασφαλές σακίδιο;
  Το ACA προσφέρει την ακόλουθη λίστα ελέγχου για να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν το καλύτερο δυνατό σακίδιο για τα παιδιά σας:
  1. Το σακίδιο είναι στο σωστό μέγεθος για το παιδί σας; Το σακίδιο δεν πρέπει ποτέ να είναι μεγαλύτερο ή Μικρότερο από τον κορμό του παιδιού σας και δεν πρέπει να κολλάει περισσότερο από 10 Πόντους κάτω από τη μέση της μέσης. Ένα σακίδιο που κρέμεται πολύ χαμηλά αυξάνει το βάρος στους ώμους, προκαλώντας το παιδί σας να κλίνει προς τα εμπρός όταν περπατάει.
  2. Το σακίδιο έχει δύο φαρδύς, γεμισμένους ιμάντες ώμου; Οι μη γεμισμένοι ιμάντες δεν είναι μόνο άβολοι, αλλά μπορούν επίσης να ασκήσουν περιττή πίεση στους μυς του αυχένα και των ώμων.
  3. Το παιδί σας χρησιμοποιεί και τους δύο ιμάντες; Το να έχετε ένα βαρύ σακίδιο από ένα ιμάντα μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογη μετατόπιση του βάρους στη μία πλευρά, οδηγώντας σε σπασμούς του αυχένα και των μυών, πόνο χαμηλά στην πλάτη και κακή στάση του σώματος
  4. Οι ιμάντες ώμου είναι ρυθμιζόμενοι; Οι ιμάντες ώμων πρέπει να είναι ρυθμιζόμενοι έτσι ώστε το σακίδιο να μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα του παιδιού σας. Το σακίδιο πρέπει να είναι ομοιόμορφα κεντραρισμένο στο κέντρο της πλάτης του παιδιού σας.
  5. Το σακίδιο είναι γεμισμένο πίσω στην επαφή με την πλάτη ; Η γέμιση πίσω προσφέρει όχι μόνο αυξημένη άνεση, αλλά και το παιδί σας προστατεύεται από τις αιχμηρές άκρες των σχολικών προμηθειών (μολύβια, χάρακες, σημειωματάρια κ.λπ.) μέσα στο σακίδιο.
  6. Το σακίδιο έχει πολλά διαμερίσματα; Ένα σακίδιο με εξατομικευμένα διαμερίσματα βοηθά στην καλύτερη θέση του περιεχομένου. Βεβαιωθείτε ότι τα εχμηρά ή ογκώδη αντικείμενα είναι μακριά από την περιοχή που θα στηρίζεται η πλάτη του παιδιού σας και προσπαθήστε να τοποθετήσετε στις θήκες που έχει το σακίδιο.
Η ACA συνιστά οι γονείς ή κηδεμόνες να βοηθούν τα παιδιά να συσκευάζουν σωστά τα σακίδια τους και πρέπει να φροντίζουν ώστε τα παιδιά να μην μεταφέρουν ποτέ περισσότερο από το 10 τοις εκατό του βάρους τους.