Εβδομάδα Negroni στο Portobello | 3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσετε το κοκτέιλ σας και ένας καλός σκοπός!
2019-06-27 13:17:21
Το Portobello έφερε στη Σκιάθο την εβδομάδα Νegroni, ένα παγκόσμιο φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν bar από όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα της Campari. Πέρα από τη δημιουργία απολαυστικών παραλλαγών του ποτού, το Negroni Week έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα μαγαζιά που συμμετέχουν δωρίζουν ένα χρηματικό ποσό σε μια φιλανθρωπία της επιλογής τους.
Τι είναι το Negroni;
Είναι ένα apéritif cocktail με gin, vermouth rosso και Campari, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1919 στην Φλωρεντία της Ιταλίας όταν ο κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον φίλο του και bartender Fosco Scarselli να του σερβίρει μια δυνατότερη παραλλαγή του αγαπημένου του ποτού Americano. Ο Scarselli πρόσθεσε λοιπόν gin αντί σόδας στο κοκτέιλ και μια γαρνιτούρα πορτοκαλιού στο τελείωμα δημιουργώντας έτσι την νέα συνταγή! Το Negroni δεν άργησε να γίνει διάσημο στα bars του Λονδίνου και έκτοτε έμεινε στην ιστορία των διασημότερων κοκτέιλ!
Τα Negroni του Portobello:
"Barman είναι όποιος βρίσκεται πίσω από το bar, bartender όποιος εξυπηρετεί τους πελάτες, αλλά mixologist είναι αυτός που ξέρει τι να κάνει!", λέει ο Τίμος μπαρίστας του Portobello πριν μας αναλύσει τις νέες συνταγές του.
Aged Negroni: Graced Gin-Campari- Bitter- House Blend Vermouth
"Έχει την εσάνς ενός παλαιωμένου ποτού. Έφτιαξα το κοκτέιλ σε μικρά μπουκαλάκια στα οποία πρόσθεσα αρωματικά και bitters τα οποία δίνουν στο ποτό μια εντονότερη γεύση- είναι ένας δυνατός συνδυασμός!"
Aegean Negroni: Masticha-Campari-Dry Vermouth-Vanilla-Cumcuat-Garnish
"Δημιούργησα μια εναλλακτική εκδοχή προσθέτοντας μαστίχα η οποία, σε συνδυασμό με το Campari δίνει μια γλυκόπικρη γεύση . Το συγκεκριμένο κοκτέιλ συνοδεύεται με μια κουταλιά γλυκού μαστίχας, κουμκουάτ και σκόνη Campari τα οποία μπορούν ανάλογα την προτίμηση να αναμιχθούν και μέσα στο ποτήρι!"
Sbaggliato Negroni: Campari-Sweet Vermouth-Aromatic Bitters
"Εδώ έχουμε μια πιο δροσερή παραλλαγή του ποτού. Προσθέτοντας Prosseco το κοκτέιλ παίρνει μια ανάλαφρη, αφρώδη γεύση."
Συμμετέχουμε για καλό σκοπό!
Η ομάδα του Portobello επέλεξε την δωρεάν εκπαίδευση ως την φιλανθρωπία που θα ενισχύσουν οικονομικά. "Πιστεύουμε πως όλοι έχουνε δικαίωμα στη γνώση", λέει ο Νίκος Μαχαίρας, υπεύθυνος του εστιατορίου. "Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στο Negroni Week. Πέρα από το ότι αγαπάμε τα κοκτέιλ, το γεγονός ότι γίνεται για καλό σκοπό είναι σίγουρα είναι όμορφο κίνητρο! Ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο!"
Β. Περιστεροπούλου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ