SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Και βάφω τις κουρτίνες…. Το χρώμα που μισούσες! / Γράφει η Σοφία Χρήσταινα - Συγγραφέας

2016-10-18 21:41:43
3 είναι οι φάσεις στην σχέση ενός ζεύγους . Η χαρά της συμβίωσης, το παιδί και οι εκδικήσεις. Οι εκδικήσεις μέσα στην σχέση η γάμο και οι εκδικήσεις μετά το τέλος της σχέσης. Μέσα στην σχέση έχουν μια μερική πλάκα, γιατί δεν τις παίνεις και τόσο είδηση .Τις λες πεισματάκια και με τον έναν ή άλλο επώδυνο τρόπο τις προσπερνάς. Και περιμένεις την επόμενη θανατηφόρο εμφάνιση.
Σας έχω δυσάρεστη απάντηση στην ερώτηση ποιο φύλο είναι πιο εκδικητικό. Άνδρας ή γυναίκα; Κανέναν δεν θα υποστηρίξω περισσότερο. Τους βάζω στο ίδιο καζάνι που λέμε. Να πω και το άλλο; Έναν άνδρα ή μια γυναίκα αν θές να τον γνωρίσεις πραγματικά [δηλ.να δεις το ποσοστό εκδίκησης που κρύβει στο μανίκι του]Χώρισε τον! Τώρα εάν συνοδεύεται και από ένα ελαφρύ κεράτωμα θα βοηθήσει καλύτερα στην διάγνωση του μεγέθους του φιδιού που έτρεφες στον κόρφο σου τόσο καιρό.
Ο Δημήτρης χώρισε με την γυναίκα του ,εννοείτε γιατί υπήρχε μια άλλη και τον έπιασε η νόμιμη. Δεν θέλω να ξαναλέμε τα ίδια. Οι άνδρες χωρίζουνε επειδή τους διώχνουνε οι γυναίκες τους όταν αντιληφθούν ότι τρέφουνε σεξουαλικοσυναισθηματικά γούστα και για άλλη γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο που από τα παλιά χρόνια, οι προ και μετα παππούδες μας δινανε πάντα τις ίδιες συμβουλές σε άπας αρσενικό . Να κάνουν ότι κάνουνε ,αλλά να μην το μάθει η γυναίκα τους, ποτέ.
Ο Δημήτρης μας λοιπόν ,όταν έπαιρνε το αγοράκι του τα σαββατοκύριακα που του ορίσανε, τον έβλεπε πάντα με το ιδιο σετάκι παντελονάκι-μπλούζα και ένα βρακί -Με αυτά θα μείνει από την Παρασκευή απόγεμα μέχρι Κυριακή βράδι; με ρώταγε έντρομος. -και γιατί δεν της ζητάς δυο αλλαξιές ακόμα;, του έλεγα -Δεν έχει άλλα μου είπε η μάνα του , μου είπε. Ετσι ο Δημήτρης ακολούθησε πιστά το εκδικητικό σχέδιο της μάνας του παιδιού του. Είχε πάρει μια ντουλάπα και είχε ανά σεζόν και χρονιά ρούχα ,παπούτσια ,μπουφάν του παιδιού, ώστε όταν το φιλοξενούσε ναχε το παιδί τα απαραίτητα. Του φάγε έτσι αρκετά λεφτά ώστε ‘να μην τα τρώει με τις γκόμενες’.
Ο Πέτρος όμως την τακτοποίησε καλύτερα την δικιά του ,όταν τον εγκατέλειψε. Έστειλε επιστολές στην δουλειά της, στους φίλους και ε εχθρούς ,στους γονείς και σε κάτι μακρινά ξαδέλφια στο εξωτερικό ότι η εν λόγω γυναίκα αποδείκτικε μια ανήθικη υψηλού κινδύνου και που δεν αξίζει κανένας ηθικός άνθρωπος να την συναναστρέφεται, αφού έλυσε τα δεσμά του γάμου ή σχέσης για να ζήσει με κάποιον άλλον.
Έτσι. Με προβληματίζει πολύ η ηθική των ανθρώπων. Και με τρομάζει περισσότερο. Με τρομοκρατεί όμως μόνο η εκδικητική ηθική. Δεν μιλάμε εδώ για αγάπες και λοιπά δαιμόνια , παιδιά! Εδώ μιλάμε για το απροστάτευτο εγώ μας που πήρε φωτιά.
Καλά υπάρχει κανείς εκεί έξω που πιστεύει ότι υπάρχει ένας άλλος που μπορεί νάνε κτήμα του;
Υπάρχει κάποιος ακόμα που πλανεύεται ότι η αγάπη δεν φεύγει, δεν τελειώνει όταν έρθει η ώρα της;
Και στην τελική στα σπίτια μας έχουμε έναν πυροσβεστήρα φυλαγμένο, αν πάρουμε φωτιά.
Στην καρδιά μας γιατί όχι;