SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σύσκεψη με τους Συνταξιούχους του νησιού πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση

2019-04-16 22:22:21
Την Κυριακή 14 Απριλίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων στο Μπούρτζι, η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου πραγματοποίησε σύσκεψη με συνταξιούχους του νησιού. Το άνοιγμα στην εκδήλωση έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάιος Καρπέτας, ο οποίος τόνισε την ευκαιρία που δίνεται στους συνταξιούχους να τιμωρήσουν με την ψήφο τους και στις τρεις επερχόμενες κάλπες την πολιτική που τους έχει οδηγήσει σε μειώσεις στις συντάξεις, σε αυξήσεις στο φάρμακο και τις παροχές υγείας. Στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Στην κατάσταση που ζουν οι συνταξιούχοι σήμερα στο νησί, πλάτη έβαλαν και οι Δημοτικές Αρχές αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που διαφωνούσαν στα λόγια, αλλά στην πράξη τα έβρισκαν. Η κατάσταση στις γειτονιές με τα σκουπίδια, η έλλειψη κοινωνικών παροχών, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, το πανάκριβο δηλητήριο που τρέχει από τις βρύσες μας, η ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας που σας οδηγεί συνέχεια να βάζετε το χέρι στην τσέπη, είναι παράγοντες που πρέπει να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες κάλπες. Μπροστά μάλιστα στις εκλογές κριτήριο πρέπει να γίνει και η στάση των άλλων συνδυασμών στις αποψιλωμένες δημόσιες υπηρεσίες, η προσπάθεια να παραδώσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες και σε ΜΚΟ, να πετάξουν την ευθύνη της καθαριότητας και της συντήρησης του χωριού πάνω μας για να ενισχύσουμε τον «εθελοντισμό» που προωθεί η Ευρωπαική Ένωση, τα κόμματα της και οι υποψήφιοι κατά τόπους, που βλέπουν ως κερδοφόρα επιχείρηση τα σκουπίδια και τις ανάγκες μας» Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις γειτονιές, ένα από αυτά η ανεξέλεγκτη στάθμευση στα πεζοδρόμια στην Αγία Τριάδα λόγω της έλλειψης πάρκινγκ, η ανάγκη για τη δημιουργία ΚΑΠΗ με σύγχρονες υποδομές και προσωπικό, η συνολική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Από τη Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Μαγνησίας των συνταξιούχων της Σκιάθου τοποθετήθηκε ο Γιώργος Καραστατήρας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει το σωματείο για δημιουργία χώρου φιλοξενίας ηλικιωμένων, ως ώριμου πλέον αιτήματος των κατοίκων, καθώς και την πρόβλεψη που πρέπει να υπάρχει απο τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας για δωρεάν διαμονή συνοδού σε περίπτωση διακομιδής στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η Λαϊκή Συσπείρωση συνολικά καλεί τους σκιαθίτες και τις σκιαθίτισες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο ανεξάρτητα αν συμφωνουν σε όλα με την παράταξη. Συνολικά παλεύει για:
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους
  • Πλωτό ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο από κρατικά κονδύλια και όχι με λεφτά του Δήμου
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με όλες τις ειδικότητες, δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους εργαζόμενους από απομακρυσμένες περιοχές
  • Δημιουργία ΚΑΠΗ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, με δραστηριότητες αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές
  • Ίδρυση χώρου φιλοξενίας ηλικιωμένων
  • Αγώνας για ενίσχυση των Δημοτικών Υπηρεσιών Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας με μόνιμους υπαλλήλους για δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών ζωής στις γειτονιές. Καμία ιδιωτικοποίηση, έξω οι ΜΚΟ από τους Δήμους!
  • Δημιουργία Δημοτικού Πάρκινγκ που να εξυπηρετεί χειμώνα καλοκαίρι για να αποφορτιστεί το χωριό από τα αυτοκίνητα
  • Χώροι πρασίνου και αναψυχής για όλους, χωρίς κανένα κόστος ανταπόδοσης