SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου στο 1ο και 2ο Δημοτικό

2019-02-12 19:47:45
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου περιοδεία σε σχολικές μονάδες του Δήμου Σκιάθου. Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκιάθου Βάιο Καρπέτα και την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, συναντήθηκε με τις Διευθύνσεις και δασκάλους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο εντοπίστηκε η ανάγκη για συνολική ανακαίνιση του ήδη ταλαιπωρημένου κτηρίου. Η κουβέντα εστιάστηκε κυρίως στις μεγάλες θερμικές απώλειες που έχει το κτήριο λόγω της παλαιότητας των αλουμινένιων κουφωμάτων αλλά και των σωληνώσεων των καλοριφέρ που αποτελούνται από σίδερο και πολλές φορές καταστρέφονται από τη διάβρωση. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα για δημιουργία βιβλιοθήκης. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο οι δάσκαλοι μετέφεραν την ανάγκη δημιουργίας νέων αιθουσών, καθώς αυτή τη στιγμή για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες διδασκαλίας καταργήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων. Τους μήνες από το Μάρτιο έως και τον Ιούνιο, οι αίθουσες διδασκαλίας ζεσταίνονται και γίνονται αποπνυκτικές, κάτι που θα μπορούσε να λυθεί με την εγκατάσταση σύγχρονων ανεμιστήρων οροφής. Η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς άνοιξε και άλλες πλευρές της καθημερινότητας αλλά και της διαβίωσης.  Ακανθώδες πρόβλημα αποτελεί το υψηλό κόστος διαβίωσης, από τα ενοίκια, τις μετακινήσεις προς την ηπειρωτική χώρα και τη σίτιση. Επίσης, τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στις οικογένειες των παιδιών δημιούργησε αυξημένη ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού ψυχολογικής στήριξης. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν το γεγονός ότι τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και συνολικά της παιδείας είναι αποτελέσματα της συνολικότερης πολιτικής που ακολουθείται και σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Η λογική που επικρατεί στην Τοπική Διοίκηση από τις κατευθύνσεις του «Καλλικράτη» για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας είναι αυτή που δεν επιτρέπει να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες και δημιουργεί παλαιομένα κτήρια και ελλείψεις. Έχουν ευθύνη και η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που δεν στάθηκαν δίπλα στα αιτήματα των αναπληρωτών για τη διαβίωσή τους, που δεν ήρθαν σε ρήξη με την κεντρική εξουσία για την μετακύλιση της ευθύνης των σχολείων στο δημοτικό προϋπολογισμό. Τοποθετήθηκαν πάνω σε όλα τα ζητήματα και διαβεβαίωσαν τους εκπαιδευτικούς ότι θα σταθούν δίπλα τους στον αγώνα για ένα σύγχρονο σχολείο που θα συμβάλει στην ολόπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας.Ότι θα βάλουν μπροστά την άμεση λύση στα προβλήματα των κτηριακών υποδομών. Χαιρέτισαν επίσης, την πρόσφατη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο νησί για το νέο τρόπο διορισμού. Μεταφέρθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παιδεία και το σχολείο
  • Υποχρεωτική ενιαία 12χρονη εκπαίδευση, Δημόσια και Δωρεάν για όλους
  • Άμεση χρηματοδότηση της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τους Δήμους, όπως γίνεται σήμερα. Καμία ιδιωτική πρωτοβουλία ή χορηγία, που θα ανοίξει δρόμο για ιδιωτικοποίηση των σχολείων.
  • Δωρεάν σίτιση στέγαση και μετακίνηση.
  • Άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών σε αριθμό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες
  • Επέκταση του θεσμού του «ολοήμερου σχολείου» για όλα τα παιδιά, με παροχή δωρεάν γευμάτων
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για αναλώσιμα, βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες
Να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας! Εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου Δημάρχου Καρπέτα Βάιου το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου στις 7 μ.μ.