Καμένη αυλή σπιτιού, μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Μάτι, κοντά στην Αθήνα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018. Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία αιτήσεων για το έκτακτο βοήθημα που αποφασίστηκε για τις 5000 ευρώ για τους πολίτες και τις 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μια συγκινητική χειρονομία, μετά την μεγάλη φονική πυρκαγιά στην Αττική, προέκυψε από τον δήμο Σκιάθου, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από πρόταση του δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση και μάλιστα ομόφωνη να διαθέσει χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ στο Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα, στον Νέο Βουτζά. Το ίδρυμα μετατράπηκε σε αποκαϊδια και 65 ορφανά παιδάκια έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, με σύσσωμες την πλειοψηφούσα παράταξη και τις αντιπολιτεύσεις στο σύνολό τους αποφάσισε να στρέψει τη χρηματική βοήθειά της σ’ αυτά τα παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη βοήθειας.

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος έχουν απευθύνει έκκληση για βοήθεια από την πρώτη στιγμή, προκειμένου τα άτυχα παιδιά να ξαναβρούν καταφύγιο. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, αφού εκτός από σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το κτίσμα, υπάρχουν και εξίσου σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση.