5 Χρόνια ενημέρωσης δεν είναι τίποτα μπροστά σε 5 μόνο λεπτά που μπορείς ως εθελοντής αιμοδότης και να προσφέρεις το πολυτιμότερο αγαθό για τον συνάνθρωπό σου.

Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει το Skiathoslife.gr που διοργανώνει διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην Σκιάθο στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 5 χρόνια αδιάλειπτης ενημέρωσης.

Η κινητή μονάδα αιμοληψία του Νοσοκομείου Βόλου θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκιάθου την Πέμπτη 2 (ώρες αιμοδοσίας : 18:00 έως 20:00) και την Παρασκευή 3 Μαΐου (ώρες αιμοδοσίας 09:00-13:00 & 18:00-20:00)

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μία κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων όσοι χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Δυστυχώς όμως την έλλειψη αυτή την αντιλαμβανόμαστε όλοι, όταν εμείς οι ίδιοι ή οι κοντινοί μας άνθρωποι το χρειαστούν!

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκειά του είναι μία υπαρκτή κατάσταση. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στη μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι’ αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο, για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια. Το αίμα συλλέγεται χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο εξοπλισμό. Ένας νέος ασκός με ενσωματωμένη αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης χρησιμοποιείται για κάθε δότη και η βελόνα καταστρέφεται αμέσως μετά την αιμοδοσία.

Ήδη στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα συμμετέχουν υπάλληλοι του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων – Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Φορείς.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό όσοι φορείς – σύλλογοι, ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά αίμα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο 6944768682 με τον κ. Θοδωρή Τζούμα.

Ν.Τ