Ένα γκολ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στο ΓΣ Αλμυρού, που επικράτησε με 0-1 στη Σκιάθο το πρωί της Κυριακής και πλέον είναι μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας το απόλυτο των νικών. Η αναμέτρηση ήταν πολύ δυνατή, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από το αθλητικό πλαίσιο. Το γκολ που έκρινε το νικητή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 46′ από το Νίκο Βούλγαρη, στην ολοκλήρωση συνεργασίας που είχε με τον Π. Κοντοβά.

Κατά τα λοιπά χάθηκαν ευκαιρίες κι από τις δυο ομάδες που θα μπορούσαν να έχουν μεταβάλει το σκορ, με την ομάδα του Αλμυρού να έχει τις περισσότερες.
Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν από το πρόγραμμά τους με επιτυχία μια δύσκολη έδρα, στην οποία πολλές ομάδες θα χάσουν πόντους, ιδιαίτερα όσο περνά ο καιρός και η ομάδα της Σκιάθου βρίσκει τη φόρμα της. Σε συνδυασμό με την εντός έδρας απώλεια βαθμών του Πυράσου, η ομάδα του Θ. Θεοδώρου καθίσταται από νωρίς οδηγός στην κούρσα του πρωταθλήματος και στις δικές της δυνάμεις άπτεται να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Απόλλωνα Καναλίων που δείχνει αποδυναμωμένος και ως τώρα δεν έχει κατακτήσει κάποιο βαθμό.
Για την ομάδα του Θανάση Βλαχόπουλου ο χρόνος λειτουργεί θετικά και ήδη τα σημάδια βελτίωσης είναι αισθητά. Με την πλήρη ένταξη όλων των παικτών σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς, η Σκιάθος θα φέρει τα αποτελέσματα που έχουμε συνηθίσει να επιτυγχάνει κάθε σεζόν, τα οποία την καθιστούν ως μια από τις δυσκολοκατάβλητες ομάδες της κατηγορίας.
ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Σταμέλος, Γιαουράκης, Τουρναβίτης, Νικολαΐδης (70′ Βεργίνης), Μπρέγκου, Γαζέτης, Φερετζέλης (60′ Πρίφτι), Σκέμπι, Σαρρής, Μπάμπα (80′ Τάσος).
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Τσόγκας, Νικηφοράκης, Πλαβός, Δημουλάς, Θωμαΐδης, Κρανάς (70′ Μακανίκας), Νασιακόπουλος (60′ Αραμπατζής), Κωτσιαρίδης, Ν. Βούλγαρης (60′ Παυλίδης), Π. Κοντοβάς

Μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ ο Γ.Σ. Αλμυρού είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει απώλεια βαθμών και φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στη 2η θέση ισοβαθμούν Πύρασος και Διαγόρας με 10 βαθμούς. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής:

 

Η βαθμολογία
(4η αγωνιστική)
1. Γ.Σ. Αλμυρού 10-4   12
2. Πύρασος 11-2           10
3. Διαγόρας 8-1            10
4. Σαρακηνός 6-4         9
5. Ακρόπολη 5-2           8
6. Ηρακλής 5-0             7
7. Πρωτεσίλαος 8-5     7
8. Αίας 4-5                     7
9. Παγασητικός 5-6    5
10. Α.Ε. Διμηνίου 2-6 4
11. Αγ. Παρ/σκευή 5-8 3
12. Άρης 2-6                  3
13. Θησέας 2-6             1
14. Σκιάθος 0-4        1
15. Σκόπελος 3-10        0
16. Απ. Καν. 2-9           0
* Δεν υπολογίζεται ο αγώνας Ηρακλής-Θησέας.

Η 5η αγωνιστική
(22-23 Οκτωβρίου)
Α.Ε. Διμηνίου-Σκόπελος
Ακρόπολη-Αίας
Παγασητικός-Σαρακηνός
Διαγόρας-Πύρασος
Άρης-Αγία Παρασκευή
Γ.Σ. Αλμυρού-Απόλλων
Θησέας-Πρωτεσίλαος
Σκιάθος-Ηρακλής Β.