SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

To "Museum of Navy Art" παρουσίασε η Μαρένα Κωνσταντινίδη Μάνεση στα πλαίσια ακαδημαϊκού μαθήματος

2019-01-29 22:49:46
Η Μαρένα Κωνσταντινίδη Μάνεση, φοιτήτρια στο 4ο έτος του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μία από τις ιδιοκτήτριες του Σκιαθίτικου Σπιτιού παρουσίασε στα πλαίσια ακαδημαϊκού μαθήματος πρόταση για Μουσείο Ναυτικής Τέχνης στην περιοχή του Αναύρου, στην πόλη του Βόλου.
«MUSEUM OF NAVY ART » Το project «MUSEUM OF NAVY ART» στοχεύει στο να προτείνει μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση, για το σχεδιασμό ενός μουσείου που εμφανίζει τόσο λειτουργικότητα όσο και μοναδικότητα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο landmark στην περιοχή του Άναυρου, στην πόλη του Βόλου.
Ξεκινώντας από μια βασική γεωμετρική μορφή ορθογώνιου στερεού που παραπέμπει στο αστικό περιβάλλον, οι γεωμετρικοί μετασχηματισμοί του όγκου εμπνέονται από τη ρευστότητα του νερού που οδηγεί σε μια γεωμετρία ελεύθερης μορφής με ομαλές μεταβάσεις. Στο μουσειακό αυτό συγκρότημα, εκτός από των χώρο των εκθεμάτων ναυπηγικής τέχνης, υπάρχουν αίθουσα παρουσιάσεων, cafe, εστιατόριο, διοίκηση και χώρος συντήρησης των καϊκιών.
Το μουσείο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να οργανώνεται πάνω σε ένα άξονα που κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Γενικά, ο περιβάλλοντας χώρος και ο όγκος του κτιρίου σχεδιάζονται και αναπτύσσονται ταυτόχρονα. Επίσης, υπάρχουν πολλές προσβάσεις στο χώρο, έτσι να είναι δυνατή η προσέλευση στο μουσείο από διαφορετικά σημεία.
Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πρόταση που όχι μόνο εντάσσεται ομαλά στο περιβάλλον και στον αστικό ιστό, αλλά είναι έτσι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ενισχύσει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, δημιουργώντας ένα ορόσημο.