SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Λυματολάσπη και νερά κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου | ρεπορτάζ της ΕΡΤ και Συνέντευξη του Προέδρου του ΑΟ Σκιάθου Γ. Μιτζέλου

2019-01-14 20:58:40
https://youtu.be/4D7i0rpWdBg

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου αλλά και χώροι μέσα στο στάδιο και χρειάστηκαν πάνω από 10 βυτιοφόρα για να αδειάσουν το νερό και να γίνει ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνα. Το πρόβλημα προκλήθηκε έντονα αυτή τη φορά μετά τη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών και την ισχυρή βροχή που ακολούθησε. Το θέμα ανέδειξε το www.skiathoslife.gr ενώ όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Σκιάθου Γιώργος Μιτζέλος ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, το πρόβλημα προέκυψε επειδή το “κλειστό” γυμναστήριο που έγινε δίπλα στο Στάδιο, κτίστηκε πάνω στα σημεία απορροής των νερών του σταδίου και σε μια περιοχή που στο υπέδαφός της υπάρχουν πολλά υπόγεια ύδατα.

“Είναι λογικό από τη στιγμή που εγκλωβίστηκαν μεγάλες ποσότητες νερού σε ένα χώρο να πλημμυρίζει ο τόπος και στο προαύλιο αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του σταδίου, όπως αποδυτήρια, τουαλέτες κ.α.” ανέφερε ο κ. Μιτζέλος. Επιπλέον είπε ότι το νερό στους βοηθητικούς χώρους του σταδίου έφθασε τα 25 εκατοστά και το οποίο απομακρύνθηκε το περασμένο Σάββατο αλλά και χθες Κυριακή για να γίνει ο ποδοσφαιρικός αγώνας. Όπως εξήγησε ο κ. Μιτζέλος, το νερό απομακρύνθηκε με ιδιωτικά βυτιοφόρα καθώς η πυροσβεστική που κλήθηκε αρνήθηκε να το πράξει καθώς τα νερά είχαν ανακατευτεί και με λύματα από το βόθρο που υπερχείλισε καθώς δεν μπορούσε να τραβήξει όλο αυτό το νερό από τη βροχή και τα χιόνια που έλιωσαν.

“Είναι άσχημο να μπαίνεις στο σπίτι σου, γιατί για μένα σπίτι μας είναι το στάδιο και να βλέπεις τα πάντα πλημμυρισμένα με κατεστραμμένο τον εξοπλισμό (ρούχα, μπάλες και άλλα είδη)” επισήμανε ο κ. Μιτζέλος. Ανέφερε ότι το κλειστό γυμναστήριο που στοίχισε 500.000 ευρώ και είχε κι αυτό έχει υποστεί ζημιές και τώρα η Περιφέρεια μελετά παρεμβάσεις, έγινε πολύ γρήγορα και χωρίς να το έχουν μελετήσει σωστά.

“Αξίζαμε ένα καλύτερο κλειστό στη Σκιάθο. Πρόσφατα έγινε επιδιόρθωση του συγκεκριμένου γιατί είχε καταστραφεί το ξύλινο τερέν που παίζουν τα παιδιά μπάσκετ και βόλεϊ γιατί είναι χτισμένο σε έδαφος με πολλά υπόγεια ύδατα και υγρασία. Τώρα συζητούν για τοποθέτηση αφυγραντήρων, συστημάτων θέρμανσης, τσιμεντόστρωση εξωτερικού χώρου κ.α. Σας θυμίζω ότι παραδόθηκε χωρίς ζεστό νερό, χωρίς επαρκή εξαερισμό και θέρμανση κλπ. Και στην ουσία δεν είναι πραγματικό κλειστό, αλλά μια τέντα πάνω σε στηρίγματα. Ευθύνη όμως έχουμε κι εμείς που το αποδεχθήκαμε” κατέληξε ο κ. Μιτζέλος.