SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Για μεροληπτική διαδικασία καταγγέλλει ο Π. Μαρκάκης μετά την ανυπολόγιστη ζημιά στο "Μandraki Village"

2018-10-02 19:56:56
Στην περιοχή Μανδράκι στη Σκιάθο, πλημμύρισε ξενοδοχείο και χρειάστηκε να εκκενωθούν 38 δωμάτια. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη, με τον ιδιοκτήτη κ. Παύλο Μαρκάκη -πρώην βουλευτή- να τονίζει πως «υπάρχει παράνομος αγωγός μέσα σε ρέμα, γεγονός που γνώριζαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και έχουν ζητήσει από τον ιδιοκτήτη έκτασης που τον τοποθέτησε κλείνοντας τη διατομή του ρέματος, να τον ξηλώσει, από το 2016».
Ο κ. Μαρκάκης κατήγγειλε πως «υπάρχει μια μεροληπτική διαδικασία απέναντι στον ιδιοκτήτη που παρανομεί και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη» επισημαίνοντας πως «τα ρέματα στην Σκιάθο ακόμα δεν έχουν οριοθετηθεί για να ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα».
«Όταν καθαρίζεις ένα ρέμα, το καθαρίζεις από τις παράνομες κατασκευές, όχι μόνο από τα φύλλα», είπε και τόνισε πως «έκθεση επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης , που έχει στη διάθεσή του -καθώς ο ίδιος ζήτησε έλεγχο- «καταγράφει δύο περιπτώσεις υπαλλήλων που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη, για το συγκεκριμένο ζήτημα». Η αναφορά του αφορούσε υπαλλήλους του Δήμου Σκιάθου.
«Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα νέα δεδομένα θα αφορά παράβαση καθήκοντος από υπαλλήλους, που δεν φρόντισαν να ελέγξουν την κατάσταση , ενώ απαιτεί άμεση αποξήλωση του παράνομου αγωγού, όπως τονίζει». Εάν δεν συμβεί αυτό προτίθεται εντός δύο ημερών να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.