SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πεεελαααααατες μου !!! | του Μανώλη Πασχάλη [*]

2018-08-11 18:23:23
[* Ο Μανώλης Πασχάλης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου]
Πεελαααατες μου!!! Μέγας κωμικός της ελληνικής πραγματικοτητας ο Θ.Βεγγος σατίριζε τις προσπάθειες πλανόδιων κυρίως λιανοπωλητών να διαφημίζουν και να πουλούν την πραμάτεια τους. Μερικές δεκαετίες αργότερα οι εμπορικές πρακτικές έχουν μεταλλαχθεί στην εμπορική πραγματικότητα, άλλα το μικρόβιο των πελατειακών σχέσεων καλά κρατεί στους πολιτικούς χώρους.
Οι πολιτικοί πουλάνε και οι πολίτες αγοράζουν διότι όπως γνωρίζεται η διαπλοκή θέλει ...δυο! Βεβαία ούτε όλοι αγοράζουν ούτε όλοι πουλάνε. Τι να το κάνεις όμως, το παζάρι το έχει γενικά οΈλληνας στο αίμα του! Πάντα ψάχνει την ευκαιρία.. Πάντα κοιτάει να.... τρουπώσει!
Πάντα υπάρχει μια τρύπα και ένα παραθυράκι! Πάντα υπάρχει ένα κενό στην κρατική φροντίδα προς τον πολίτη! Είτε αυτό είναι στην υγειά είτε στην παιδεία είτε στις υπηρεσίες! 
Σε όλα φαίνεται ότι....κάτι λείπει, ότι κάτι δε τσουλάει καλά μέχρι το τέλος, ότι κάποιο γρανάζι κολλάει βρε αδερφέ. Μόνο που δεν καταλαβαίνουμε ότι όσο ψωνίζουμε, όσο αγοράζουμε αυτά που δικαιούμαστε τόσο αυτοί θα μας τα πουλάνε!
Φαύλος κύκλος ανοησίας όμως και ο χορός καλά κρατεί! Εκλογές έρχονται το νου σας στους τελάληδες....