SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[video-photo] Με λαμπρότητα και τιμή εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου Αλοννήσου.

2018-07-27 11:57:42
Την παραμονή 25 Ιουλίου,τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας, ιερουργούντων των Αρχιμανδρίτου πατρός Αλεξίου Παπασταμούλου από τη Γλώσσα Σκοπέλου και του οικείου εφημερίου Αρχιμανδρίτου πατρός Λουκά Σταμέλου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ.Πέτρος Βαφίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ . Δωροθέα Κολυνδρίνη , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου κ.Παναγιώτης Τσουκανάς, ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Περιφερείας Μαγνησίας Υποστράτηγος κ. Τόλιας Ιωάννης, οι Προϊστάμενοι  των Σωμάτων Ασφαλείας της Αλοννήσου καθώς και ο εκτελών χρέη αγροτικού ιατρού και υπηρετών στην Πολεμική Αεροπορία κ. Μιχάλης Κωδούνης. Μετά την τέλεση του εσπερινού, κι αφού ο πατήρ Αλέξιος απηύθυνε λόγο αγάπης στο ποίμνιο, μη ξεχνώντας να μνημονεύσει τα τραγικά συμβάντα της πυρόπληκτης Αττικής, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος και τεμαχίου Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής, ακολουθημένης από πλήθος προσκυνητών, ντόπιων και μη.
[video width="1920" height="1080" mp4="http://skiathoslife.gr/wp-content/uploads/2018/07/ALONISSOS.mp4"][/video]
Τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες συνόδευαν εξαίσια οι εύηχοι παιανισμοί της Φιλαρμονικής Αταλάντης, η οποία έσπευσε και εφέτος να λαμπρύνει την εορτή της Πολιούχου της Αλοννήσου, ενώ τη φύλαξη της Εικόνος και των Λειψάνων είχε αναλάβει και εφέτος το Σώμα Προσκόπων Αλοννήσου. Μετά το πέρας της περιφοράς,η Φιλαρμονική θέλησε να παιανίσει το πολύ γνωστό άσμα "Μακεδονία Ξακουστή" προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως, συναίσθημα που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, όταν ο πατήρ Αλέξιος είπε ότι αφιερώνουμε το άσμα αυτό στους Σκοπιανούς αδελφούς μας με πολύ αγάπη,καθώς ακόμα και οι πέτρες βροντοφωνάζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας,λόγοι οι οποίοι προξένησαν αυθόρμητα χειροκροτήματα. Τέλος ο πατήρ Λουκάς ευχαρίστησε τον πατέρα Αλέξιο,τους επισήμους, τα Σώματα Ασφαλείας, τη Φιλαρμονική Αταλάντης,τους Προσκόπους Αλοννήσου και όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της Πανηγύρεως.
Την κυριώνυμη ημέρα, 26 Ιουλίου, τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος μετ αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία, λειτουργούντων των π. Αλεξίου και π. Λουκά και παρισταμένων των κ. Βαφίνη, κ. Κολυνδρίνη, κ. Τσουκανά, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο πατήρ Αλέξιος, αναφερόμενος στην Αγιωσύνη ως επίκαιρη και σύγχρονη, ενώ μετά το τέλος της Λειτουργίας προσφέρθηκαν κεράσματα.Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παρατέθηκε επίσημη τράπεζα στους επισήμους και στους συνεργάτες του Ιερού Ναού, με την ευχή η Αγία Παρασκευή να βοηθά και να φυλάττει τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα μας.