του απεσταλμένου μας στην Αθήνα : ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ                                              [ Skiathoslife.gr & Δρώμενα του τόπου μας» ] 

Γευστικά πιάτα με σκοπελίτικη νοστιμιά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα συνθέτουν τη γευστική πρόταση, που φέρνει το νησί στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος. Μια γευστική πρόταση με προϊόντα από τη Σκόπελο, καταθέτει φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την παρουσίασε στην κορυφαία έκθεση εστίασης και τουρισμού HORECA σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Η παραπάνω δράση ήταν συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και παραγωγών της Σκοπέλου. Μέλι, λάδι, δαμάσκηνα, μπύρα από τη Σκόπελο, αλλά και η φημισμένη για το νόστιμο κρέας της γίδα Σκοπέλου παρουσιάζονται σε παραδοσιακές, αλλά και ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις, που διαθέτουν πολλούς ένθερμους φίλους.

Η Σκόπελος ξεδίπλωσε την πλούσια γαστρονομική της παράδοση μέσα από τη συγκεκριμένη παρουσίαση, με την τυρόπιτα Σκοπέλου, τα τοπικά προϊόντα που είναι σήμα κατατεθέν του νησιού, θα δείξουμε πώς παρασκευάζονται τα αμυγδαλωτά, η τυρόπιτα, πώς ανοίγουμε φύλλο».

Η γευστική παρουσίαση της Σκοπέλου πλαισιώθηκε από κεράσματα, Σκοπελίτισσες ντυμένες με την παραδοσιακή τοπική φορεσιά, ενώ στην κουζίνα δημιούργησε η Σκοπελίτισσα, πολλά υποσχόμενη σεφ Μερόπη Λιθαδιώτη, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.