SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ | εκφράζει με ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος |

2017-01-02 19:11:47
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να ενημερωθεί για τη στελέχωση των πυροσβεστικών σταθμών των 14 αεροδρομίων, που έχουν παραχωρηθεί στη Frapport. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Το ζήτημα της στελέχωσης των πυροσβεστικών σταθμών των 14 πολιτικών αεροδρομίων, που παραχωρήθηκαν στη γερμανική εταιρία Frapport ταλανίζει τους κύκλους των πυροσβεστών. Η συμβατική υποχρέωση για την επάνδρωση του πυροσβεστικού σταθμού του αεροδρομίου Σκιάθου προβλέπει τον αριθμό των 36 ή 40 πυροσβεστών. Το κλιμάκιο της Σκιάθου είναι αναμενόμενο ότι θα αποδυναμωθεί, δημιουργώντας σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στην πυροπροστασία του νησιού, ιδιαίτερα κατά του θερινούς μήνες που ο πληθυσμός αυξάνεται με την έλευση των επισκεπτών. Ως εκ τούτου, έκδηλη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στο προσωπικό ορισμένων κεντρικών υπηρεσιών που βρίσκονται κοντά στις έδρες των αεροδρομίων, δεδομένου ότι η μετακίνηση μονίμων πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια αναμένεται να αποδυναμώσει τη δυναμική της κεντρικής υπηρεσίας. Για παράδειγμα, η στελέχωση του πυροσβεστικού σταθμού του αεροδρομίου Σκιάθου καλό θα ήταν να γίνει και από άλλους σταθμούς και όχι μόνο από το Βόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό που στελεχώνει τα αεροδρόμια δεν επιτρέπεται βάσει του κανονισμού να συνδράμει σε συμβάν που εξελίσσεται σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα η κεντρική υπηρεσία να πρέπει να ανταπεξέλθει σε περιστατικά με ακτίνα δράσης όλο το Νομό. Όσο αφορά στο Π.Δ. 170/1996 που αναφέρεται στο ισχύον καθεστώς των μεταθέσεων, υπάρχουν έντονες ανησυχίες από τους πυροσβέστες ότι ενδέχεται να καταργηθεί. Η κινηκότητα  που θα προκύψει από την κατάργηση του Π.Δ. 170/1996 αναμένεται να επιφέρει σημαντικά προβλήματα τόσο στη λειτουργικότητα των υπηρεσιών όσο και στις οικογένειες των πυροσβεστών. Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Πώς θα γίνει η στελέχωση των πυροσβεστικών σταθμών των αεροδρομίων, με ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις;
  2. Ισχύει η έντονη φημολογία για κατάργηση του Π.Δ. 170/1996 περί μεταθέσεων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.