SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δήμος Σκιάθου : Κανονισμός αποκομμιδής απορριμάτων | κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν

2018-03-19 22:19:12
Από την Δημοτική Αστυνομία λάβαμε επιστολή σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνεται ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την καθαριότητα της πόλης, είναι άκρως απαραίτητο να τηρούνται τα παρακάτω:
  • Η απόθεση των απορριμμάτων πρέπει αυστηρά να γίνεται μόνο κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο τις πρωινές ώρες ως 11:00 π.μ. (η απόθεση τους δε θα πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας).
  • Τα απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται μόνο στον πλησιέστερο κάδο που έχει κενό χώρο (δεν επιτρέπεται να αφήνονται εκτός αυτών).
  • Τα καλάθια μικροαπορριμμάτων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία εντός του Δήμου (Παπαδιαμάντη, Παλιό λιμάνι κλπ)  είναι για την απόρριψη μικροαντικειμένων και ειδών ατομικής χρήσης. (Δεν επιτρέπεται η απόθεση απορριμμάτων οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης εντός και εκτός).
  • Οι κάδοι ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία εντός και εκτός της Σκιάθου είναι μόνο για τα ανακυκλώσιμα είδη που αναγράφεται στον κάθε έναν με φωτογραφία εξωτερικά και θα πρέπει να τηρείται.
(Δεν τοποθετούμε μέσα σ αυτούς άσχετα αντικείμενα. Να σημειωθεί ότι τα σπασμένα τζάμια και  τα φελιζόλ δεν ανακυκλώνονται).
  • Τα χαρτοκιβώτια και πλαστικά μπουκάλια  είναι υποχρέωσή μας να τα συμπιέσουμε πριν την απόρριψή τους στους κάδους ανακύκλωσης, έτσι ώστε να μειώνεται ο όγκος τους.
  • Στην οδό  Παπαδιαμάντη η αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης από το όχημα της υπηρεσίας γίνεται κατά τις πρωινές ώρες από 7:00 έως 7:30,  (δεν τα αφήνουμε στην πρόσοψη του καταστήματος μετά το ωράριο αυτό, τα τοποθετούμε στο πλησιέστερο κάδο ή τα κρατούμε εντός του χώρου μας).
  • Όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους ζώο συντροφιάς, είναι απαραίτητο πάντα να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες.
  • Τα μπάζα και άλλα αδρανή υλικά από εκσκαφές , ανακαινίσεις οικοδομών πρέπει να μεταφέρονται με ευθύνη του μεταφορέα, του ιδιοκτήτη ή του υπευθύνου εργασιών στους χώρους που θα υποδείξει η υπηρεσία καθαριότητας.
  • Τα χόρτα από την αποψίλωση, τα κλαδιά από το κλάδεμα του κήπου σας, απαγορεύεται να ρίχνονται στους κάδους απορριμμάτων και εκτός αυτών, προτείνεται χρήση για φυλλόχωμα (κομποστοποίηση).
  • Σε περίπτωση ογκωδών  αντικείμενων (στρώματα, έπιπλα) η απομάκρυνσή τους πρέπει να γίνεται από τους Δημότες με ΙΧ των ιδίων, ή με μίσθωση φορτηγού δημοσίας Χρήσεως, αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας  στο τηλέφωνο 2427351323 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  (7:00 έως 13:30) .
Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι στις περιπτώσεις υπηρεσιών και σχολειών που η καθαριότητα των χώρων γίνεται τις απογευματινές ώρες, υποχρεούνται  να κρατούν τα απορρίμματα στον χώρο τους και να μην τα βγάζουν στο πεζοδρόμιο, παρά την επόμενη μέρα το πρωί, σύμφωνα με το ωράριο. Το ίδιο ισχύει και για τους επιχειρηματίες τα απορρίμματα πρέπει να τα κρατούν στον χώρο τους και να τα τοποθετούν στους κάδους την επομένη το πρωί.
  • Για μέταλλα και ηλεκτρικές συσκευές προς ανακύκλωση επικοινωνείτε με τον αρμόδιο Ανακυκλωτή στο τηλέφωνο 6977988968 , χωρίς να τα βγάζετε  τα ανακυκλώσιμα σε δημόσιο χώρο.
Στους παραβάτες θα βεβαιώνονται πρόστιμα σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 103/2015 και 154/2016 Κανονισμό Καθαριότητας.