SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Χαιρετισμός της Δ.Ε. της Ένωσης Συνταξιούχων Σκιάθου

2018-02-05 19:59:50
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Συνταξιούχων Σκιάθου εύχεται σε όλους τους συνταξιούχους το νέο έτος 2018 να είναι Μαχητικό – Αγωνιστικό για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντισυνταξιουχικών πολιτικών. Πριν λίγες εβδομάδες, μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού εκτρώματος του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, που είναι Ε.Ε.- ΣΕΒ – Δ.Ν.Τ. Όλα αυτά που ψήφησαν επιβεβαιώνουν ότι το «αφήγημα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πως τάχα το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης» σηματοδοτεί το τέλος για τα βάσανα του λαού, αποτελεί μια ακόμα απάτη ολκής για να στρατευτεί ο λαός στους στόχους του κεφαλαίου. Η προετοιμασία του επόμενου γύρου της αντιλαϊκής επίθεσης και της επόμενης, 4ης «αξιολόγησης» κυριάρχησε στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 22 Γενάρη, όπου βέβαια η κυβέρνηση πήρε και τα σχετικά συγχαρητήρια για τον αντιλαϊκό της «οίστρο», που σαρώνει στο διάβα του κατακτήσεις της εργατικής τάξης και κοινωνικά δικαιώματα για να ανοίξει δρόμους κερδοφορίας στο κεφάλαιο. Και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφού η καπιταλιστική κερδοφορία ποτέ και πουθενά δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, αλλά αντίθετα τις αντιστρατεύεται. Αυτή είναι η «κανονικότητα» από την οποία - με όποια κυβέρνηση, και ανεξάρτητα από τη φάση του οικονομικού κύκλου, είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη - ο λαός δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς να συγκρουστεί με το κεφάλαιο, τη στρατηγική του και τις κυβερνήσεις του. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και έτοιμοι, πάντοτε, για αγώνες ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσουν τα μέτρα, που θα μας φέρουν στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση, με όλα τα τραγικά αποτελέσματα για τη ζωή μας, την υγεία μας, το βιοτικό μας επίπεδο κλπ. Επιτακτική ανάγκη είναι να συσπειρώσουμε όλους του συνταξιούχους του νησιού σε κοινό αγώνα, να στρατευτούμε με το υπόλοιπο συνταξιουχικό κίνημα πανελλαδικά, να συμμετέχουμε δυναμικά στους νέους αγώνες που πρέπει να είναι η απάντηση σε όλη την λαίλαπα των βάρβαρων αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. Σ’ ένα χρόνο δράσης της επιτροπής έχει ασχοληθεί με ορισμένα σημαντικά θέματα και πρωτοστάτησε σε οργάνωση του αγώνα για τα καθημερινά και ειδικά προβλήματα που βιώνουν στο νησί οι συνταξιούχοι, όπως:
  1. Στο διάστημα του ενός χρόνου που λειτουργεί, έστω και με προσωρινή διοίκηση το σωματείο, με πολλές παραστάσεις στους υπεύθυνους για μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν και με ανακοινώσεις και καταγγελίες, φέρνουμε στην επικαιρότητα τα προβλήματα των συνταξιούχων και όχι μόνο. Προβλήματα όπως π.χ. η υγεία κλπ.
  2. Είναι σε όλους γνωστό ότι το Κ.Υ. της Σκιάθου είναι αποψιλωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο του Βόλου και ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η διαμονήτων συγγενών- συνοδών στο Βόλο. (αποστάσεις, έξοδα κ.ά.). Για το ζήτημα αυτό, μετά και από τις δικές μας πιέσεις, αναγκάστηκαν να πάρουν απόφαση από τα κεντρικά, για τη δημιουργία ξενώνα στα κενά κτίρια του νοσοκομείου. (Θεσσαλία 17-1-2018).
  3. Όταν θα μετακομίσει το Κ.Υ. που καθυστέρει αδικαιολόγητα, έχουμε ζητήσει το μετατραπεί το παλιό κτίριο σε «διευρυμένο ΚΑΠΗ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ».
    ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ   Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Της Ένωσης συνταξ. Σκιάθου