ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ : Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες – 36 χιλιοστά βροχής στη Γλώσσα Σκοπέλου, 32 στη Σκιάθο
2026-10-13 19:25:06
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που επηρεάζει τη Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες, με σημαντικές ποσότητες βροχής να έχουν ήδη καταγραφεί σε αρκετές περιοχές.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία έως τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχόπτωσης καταγράφονται στη Γλώσσα Σκοπέλου με 36 χιλιοστά, στη Σκιάθο με 32 χιλιοστά, στο Ναρθάκι Φαρσάλων με 29 χιλιοστά και στη Ζαγορά Πηλίου με 27 χιλιοστά.
Αναλυτικά, τα ύψη βροχόπτωσης έως τις 22:00:
-
Γλώσσα Σκοπέλου: 36 mm
-
Σκιάθος: 32 mm
-
Ναρθάκι Φαρσάλων: 29 mm
-
Ζαγορά Πηλίου: 27 mm
-
Αγιά: 26 mm
-
Χάλκη Λάρισας: 23 mm
-
Λάρισα: 19 mm
-
Βόλος: 18 mm
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις Βόρειες Σποράδες, όπου οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, ενώ η επιβάρυνση από τα νερά της βροχής καθιστά αναγκαία την αυξημένη επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε σημεία με ιστορικό πλημμυρικών φαινομένων.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων φαινομένων, καθώς και τη διέλευση από πλημμυρισμένους δρόμους και ρέματα.
Το Skiathoslife.gr παρακολουθεί την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Τα στοιχεία βροχόπτωσης αφορούν την καταγραφή έως τις 22:00 και ενδέχεται να μεταβληθούν καθώς τα φαινόμενα εξελίσσονται.
