Εορτάστηκε σήμερα  Παρασκευή 27/7 με ιδιαίτερη επισημότητα η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρας Παντελεήμονος  του Ιαματικού στον ενοριακό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Σκιάθου όπως και κάθε χρόνο, ημέρα και κατά την οποία τιμά την ονομαστική του εορτή το εφημέριος της ενορίας ο Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Χούλης.

Πλήθος ενοριτών έδωσε το παρών στη Θεία Λειτουργία τιμώντας έναν από τους προσφιλής αγίους της εκκλησίας μας, προσκυνώντας της αγία του εικόνα και τεμάχιο από τα ιερά του λείψανα.

Ο π. Παντελεήμων μίλησε για την αφιέρωση  της καρδιάς του Αγίου Παντελεήμονος στο Χριστό αναφερόμενος στο συναξάρι του αγίου, με αφορμή το θαύμα της ανάστασης του παιδιού σε συνδυασμό με την αναφορά στη Παλαιά Διαθήκη:  «Υἱέ μου δός μοι σήν καρδίαν» (Παροιμ. κγ´ 26)

Στη Θεία Ευχαριστία συμμετείχε και ο προϊστάμενος του ενοριακού ναού και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Κατσούρας. Ο π. Ιωσήφ αφού ευχήθηκε στον εορτάζοντα απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα χρωμάτισε το λόγο του και με στιγμιότυπα της παιδικής ηλικίας των δύο συν-εφημερίων  ιχνηλατώντας την αδελφική και φιλική τους συμπόρευση που φτάνει  μέχρι σήμερα μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο .

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και οι ευχές προς τον εορτάζοντα εφημέριο είχαν τον πρώτο λόγο κατά την προσφορά του καθιερωμένου κεράσματος στον προαύλιο χώρο του ναού.

Το SkiathosLife.gr ήταν εκεί και του ευχήθηκε με πολλά κλικ !!!