80 μαθητές και 8 καθηγητές από το Γυμνάσιο Κορυδαλού στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σποράδων στην Αλόννησο (φωτο)
2026-05-11 10:04:45
Εκπαιδευτική εκδρομή 80 μαθητών και 8 καθηγητών της Γ’ και Β’ τάξης του 8 ου Γυμνασίου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 αντίστοιχα, στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σποράδων στην Αλόννησο.
Κεντρικό θέμα της επίσκεψης ήταν το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, ένας από τους σημαντικότερους προστατευόμενους θαλάσσιους βιότοπους της Μεσογείου.
Μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση του Προϊσταμένου της Μονάδας και προβολές σχετικών ντοκιμαντέρ. Ακολούθησε γόνιμη διαλογική συζήτηση, κατά την οποία δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε εύστοχα ερωτήματα των μαθητών σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη βιοποικιλότητα και τη λειτουργία του Εθνικού Πάρκου.
Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. για προστατευόμενα είδη, οδηγός με τις ρυθμίσεις του Εθνικού Πάρκου, καθώς και πάνινες οικολογικές τσάντες.
Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους εκπαιδευτικούς για την οργάνωση της εκδρομής, αλλά και η συμμετοχή και υποστήριξη των μαθητών, δεδομένου ότι η Αλόννησος δεν αποτελεί εύκολα προσβάσιμο προορισμό λόγω της απόστασης και των περιορισμένων ακτοπλοϊκών συνδέσεων.
Η δράση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για όλους τους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.





