SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για νεαρούς γερμανούς τουρίστες στη Σκιάθο

Εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη και βραχώδη περιοχή και τους έσωσαν πυροσβέστες και εθελοντές | H επίσημη ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου 2025-11-03 09:31:11
Περιπέτεια με αίσιο τέλος για νεαρούς γερμανούς τουρίστες στη Σκιάθο
Μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη, έζησε χθες το βράδυ ένα ζευγάρι 19χρονων τουριστών από τη Γερμανία, που ξεκίνησε για περπάτημα πάνω από την παραλία Λυγαριές, σε σημείο που δεν υπάρχει μονοπάτι, λόγω της νύχτας εγκλωβίστηκε σε δύσβατη και βραχώδη περιοχή, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντές της ΕΟΔ.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 19.54 από εθελοντή της ΕΟΔ, έγινε «σκανάρισμα» της περιοχής με drone που διέθετε θερμική κάμερα και οι δύο νέοι εντοπίστηκαν, πάνω από την παραλία σε βράχους και σε υψόμετρο 10 μ. από τη θάλασσα.

Επειδή η περιοχή ήταν δύσβατη, ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο και με σκάφος τρεις πυροσβέστες και δύο εθελοντές προσέγγισαν την παραλία, ενώ από το drone της εθελοντικής ομάδας υπήρχε συνεχής επαφή με τους δύο τουρίστες. 
Οι διασώστες έφτασαν με το σκάφος στην παραλία, εντόπισαν τους δύο νεαρούς και με χρήση σχοινιών και τεχνικού εξοπλισμού, με τις οδηγίες του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, πυραγού Θεόδ. Ράρα, κατάφεραν να τους κατεβάσουν στην παραλία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Οι δύο 19χρονοι ήταν καλά στην υγεία τους και όταν ρωτήθηκαν αν θέλουν να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας, αρνήθηκαν.
Στη συνέχεια με το σκάφος πήγαν δια θαλάσσης στην παραλία Κουκουναριές, όπου είχε ειδοποιηθεί και περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες, λίγο μετά τη 1 μετλά τα μεσάνυχτα.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκιάθου από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής σε δύο άτομα, τα οποία βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή πλησίον της παραλίας Μικρής Ασελήνου Σκιάθου. Αμέσως, για το σημείο αναχώρησε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) με επιβαίνοντες στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και της Εθνικής Ομάδας Διάσωσης. Μετά τον απεγκλωβισμό τους, οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν στο ΠΛΣ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμενίσκο Κουκουναριών, καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν τη μεταφορά τους σε νοσηλευτική μονάδα.