Ενισχύθηκε με πυροσβεστικό όχημα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Β. Σποράδων (video&φωτο))
Δηλώσεις στο Skiathoslife.gr και παρουσίαση του οχήματος 2025-08-02 14:35:06
Ρεπορτάζ : Φωτεινή Σάλτα - Νίκος Τζούμας
Ολοκαίνουρια, υπερσύγχρονα και εύχρηστα οχήματα σε Σκιάθο και Λάρισα από την Ένωση Εφοπλιστών
Με τρία νέα, υπερσύγχρονα 4χ4 πυροσβεστικά πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία θα συνδράμουν σημαντικά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και μετέπειτα, ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Μαγνησίας.
Χθες το βράδυ με το πλοίο της Seajets κατέφθασε στη Σκιάθο το καινούργιο όχημα, τύπου Toyota Hilux, με κινητήρα 2.400 κυβικών και ισχύ 150 ίππων, ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αντιπυρικής θωράκισης, αλλά και έκτακτων περιπτώσεων.
Πρόκειται για μία σημαντική δωρεά από την Ένωση Εφοπλιστών Μαγνησίας, η οποία εκτίμησε το έργο της ομάδας από την περίοδο του Ντάνιελ και θέλησε να ενισχύσει τον εξοπλισμό.
Σήμερα το μεσημέρι στο λαιμό του Μπούρτζι ο Θάνος Τζούμας επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Β Σποράδων με την εθελόντρια Κυριακή Μιτζέλου παρουσίασαν το όχημα με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου Αθανάσιο Γκίνα και το Δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα στο Skiathoslife.gr
Το έργο της ΕΟΔ στηρίζει αδιάλειπτα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία έχει «χτίσει» μία άριστη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν το έργο της Πολιτικής προστασίας.
«Το να έχει η ΕΟΔ Μαγνησίας τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος, νομίζω είναι το εργαλείο που θα βοηθήσει πολύ στο έργο της πολιτικής προστασίας, στις διασώσεις που πραγματοποιεί, αλλά και σε όλους τους τομείς που χρειάζεται και η Περιφέρεια» προσθέτει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Αννα – Μαρία Παπαδημητρίου.